divendres, 22 de febrer del 2019

VOLTA CICLISTA A LA COMUNITAT VALENCIANA DE 1994


Hui 23 de febrer es compleixen 25 anys d’una prova ciclista que en aquells anys portà el nom d’Almussafes fora de les nostres fronteres. Encara què si amb alguna arribà més lluny fou en l’etapa pròleg de la Volta Ciclista a Espanya de 1983 que celebràrem ací i la primera etapa Almussafes-Conca, als dies 19 i 20 d’abril respectivament d’aquell 1983.


Però tornem a la del tema, era la Volta a la Comunitat Valenciana 52ª i el nostre poble era el final de la segona etapa i el principi de la tercera, que es celebraria el dia 24.


En l’etapa que acabà ací –del dia 23– i que havia començat en Calp es donà un fet curiós a l’hora de col·locar el “mallot groc” de líder de la general al final de l’etapa i és que es ficà dos vegades seguides a dos ciclistes diferents. Primerament se’l ficaren a Viatcheslav Ekimov –ciclista rus, que havia guanyat l’etapa i al final també guanyaria la Volta– i després corregiren i el passaren a Jean Paul Van Poppel –neerlandés– líder en la general individual, encara que els dos tenien el mateix temps. Podreu llegir això en una notícia que acompanye.

 

Als actes d’entrega de trofeus als corredors assistiren la reina de festes de 1993 –senyoreta Lidia Contell Asins– i la dama de la cort d’honor que representava a la Penya Ciclista d’Almussafes– senyoreta Mª Carmen Colomer Carbonell–. Entre les autoritats locals es trobava l’alcalde Vicente Escrivà i el que supose era el regidor d’esports Francisco Girona.

 

Com és normals als actes acudí molta gent. El Parc Central –quin parc aquell!– estava de gom a gom i l’esplendor verd sobre tot dels pins començaria a decaure aquell mateix any, en realitat pocs dies després, ja que en un carret del meu Arxiu corresponent al dia 16 de març es registren les primeres tales.

 

El dia 24 tingué lloc la segona etapa que finalitzaria en Bunyol. És el moment en que Miguel Indurain es fotografiaria a la porta del col·legi, que aquell matí va tenir el seu horari normal. Indurain, que fou el protagonista de 23 fotos d’un carret de Mai   ques d’aquell dia que tenia 36, acabaria aquella Volta com a segon.

 

 

He documentat aquells moments amb un escrit de l’alcalde als col·legis, diaris de l’època –he inclòs poc material d’això encara que tinc 17 articles alguns de fins a tres pàgines de diari– i negatius de fotos de l’Arxiu de Maiques, també la col·laboració que aparegué en un BIM i que s’ampliarà completa en un pdf posterior.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada