dimecres, 30 de setembre del 2015

CAVALCADA FALLERA DE 1974

Aquell primer any –de 1974– també feren una cavalcada fallera, n’hi hagué carrosses amb les falleres, algunes persones disfressades com la del pallasso Fofó, vaquers,...; les bunyoleres, etc., era l’època en que el Fofó original triomfava en la televisió espanyola junt els seus germans Gaby i Miliki al programa “El Gran Circo de TVE” des de 1972.

En les fotos apareix el mateix personatge del pallasso perquè estem a l’àlbum d’Enrique Esquer Albuixech –propietari de les fotos–, es suposa que en altres àlbums o carrets que es farien en aquells dies apareixerien també altres persones.

En la primera imatge està “el nostre Fofó” dalt la carrossa de les falleres, que com podeu veure quasi ninguna porta el cap amb els adorns típics de les falleres: rodets, malles, pintes, forquetes, agulles, etc,... és el principi d’una falla!. Segurament Fofó està preguntant: “Cómo están ustedes?”


En la segona es veu el carrer Major que encara tenen arbres a les voreres i el terra no sembla asfaltat, encara que tampoc és visible el sols empedrat que en una època es veuria.


En l’última, la cavalcada va pel carrer Ramon i Cajal, davant tenint el nostre particular “Fofó” amb un falleret al braç i amb una col·lecció de rotllos de serpentina. Al fons i darrere una carrossa es divisen els arbres del cementeri. El poliesportiu i el Parc encara tardarien uns anys en fer-se.


Enrique em va explicar fa uns dies que en una cavalcada podia canviar-se dos o tres vegades de disfressa, entrava a una casa determinada i eixia canviat, per continuar l’acte.

Com ja he dit estes fotos són d’Enrique Esquer i Victoria Casany.

I amb aquesta publicació acabe la sèrie de set que he preparat sobre el principi de la “Falla Primitiva”, quan encara no tenia el nom pel qual la coneguem quasi des de sempre.

Publicat al Facebook el dia 11-03-2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada