En una pàgina web sobre
les falles es diu en castellà que “Els bunyols de carabassa, són la recepta més
típica de les Falles. Es poden gaudir amb una bona xocolata calenta, a
qualsevol hora del dia”. I després s’explica tota la recepta. Imagine que la
mateixa idea s’hi trobarà també en molts altres llocs.
I al nostre poble
ho sabem des de sempre. Les dones de la falla segueixen primorosament totes les
passes que ens portaran des de la carabassa i la farina, passant per tots els
ingredients necessaris, fins arribar als bunyols de carabassa. I què bons que
estan!
Ja vaig parlar en
la primera publicació d’esta sèrie –la primera falla del poble, de l’any 1974–
sobre l’ajuda que representa la venda de loteria per a la economia d’un falla,
els bunyols també ajuden en eixa missió, pot ser d’una forma més modesta.
Després es venen al casal o es reparteixen pel poble. Es sent pel carrer:
“Bunyols de la falla..., amb sucre, sense sucre,...!”
També es veuen a la
cavalcada fallera. Les dones van dalt d’un vehicle distribuint-ne a les
persones que es troben als costats del recorregut. Des de les carrosses i
altres dispositius mòbils es tira al públic confeti. Durant el camí donen
caramels, xiulets i altres objectes, que fan acostar-se a xiquets i xiquetes
amb bosses i molta il·lusió per agarrar-ne qualsevol cosa que arribe a les
seues mans o a les dels majors que els acompanyen.
Supose que el
porten baix, de color blanc, deuen ser bosses amb roses –de dacsa–.
Esta és una foto,
que com les altres de la sèrie, m’ha deixat el matrimoni format per Enrique
Esquer i Victoria Casany per que les publique.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada