dimecres, 30 de setembre del 2015

CREMÀ DE LA PRIMERA FALLA

La cremà suposa el final dels actes programats en un exercici faller. El “Progama de Fiestas” d’aquell any 1974 diu: “Día 19, martes… A las 11 de la noche, gran «disparà» de fuegos de artificio, finalizando con la «CREMÀ» de la falla”. Acompanye una foto d’aquell final.


I amb aquesta publicació acabe la sèrie que he preparat sobre el principi de la “Falla Primitiva”, quan encara no tenia el nom pel qual la coneguem des de sempre i que apareixia escrita com “Comisión Fallera Almussafes”. Han segut deu, comptant la papereta de loteria de l’exercici següent.

Done les gràcies a Enrique Esquer Albuixech, a la seua dona Victòria Casany Albuixech i al seu fill Salvador –protagonista d’aquella història i intermediari ara– perquè sense el seu àlbum de fotos no haguera pogut redactar aquestes publicacions i donar a conèixer un poc de la història fallera del nostre poble que començà oficialment amb “la fundación de la Junta Fallera de Almusafes” en 1973, tal com ho diu en una pàgina d’aquell primer llibret de la falla.

Publicat al Facebook el dia 13-03-2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada