diumenge, 1 d’abril del 2018

PROCESSÓ DE L’ENCONTRE

Novament tracte d’un tema religiós, però sóc el cronista i com a tal tots els temes són objecte de la meua tasca, encara que els trac poques vegades. Si n’hi ha alguna persona que no li agrade sempre té la llibertat de no llegir esta publicació i tan amics! Ara fa un poc les campanes de l’església tocaven convocant a l’acte.


Sobre les processons de l’Encontre s’explica en una pàgina web, de la qual copie el text “tenen lloc el Diumenge de Resurrecció, també anomenat  Diumenge de Pasqua. Es tracta d'un conjunt de manifestacions festives que recreen, rememoren i escenifiquen [...] la resurrecció de Jesucrist i la seua posterior trobada o Encontre amb la Mare de Déu”.


En la mateixa pàgina fa una referència a la nostra i diu: “L’Encontre a Almussafes (la Ribera Baixa) consisteix en la unió de dues processons, una amb la imatge de Crist i l’altra amb la de la Verge, al mig del camí. Després tornen juntes a l’església antre els cants del feligresos”.


Però en ella parlen en generals i citen dades incompletes d’algunes. Jo vaig a ampliar un poc la informació. De l’església ixen dos passos en processó, un correspon a la imatge de “Jesucrist Resucitat” que és amb el qual va don Miguel i que és portat i acompanyat dels clavaris pel carrer Major i Passeig del Parc fins arribar al Parc Central, al mateix temps la imatge de la “Immaculada Concepció” va acompanyada per les clavariesses encara que  portada també pels clavaris i fa el recorregut pels carrers Castell, Sant Vicent, Sant Roc i Ausiàs March fins arribar també al Parc Central.

 

Allí es troben de front, abans de l’encontre se li ha col·locat sobre el cap de la Immaculada un vel negre que li ho tapa tot i ja quan es troben se li lleva o aparta de la cara, després la processó reprenc el camí de tornada a l’església amb els dos passos ja junts pel Parc Central en direcció al carrer de Santa Anna, va davant la “Immaculada” i segueix el de “Jesucrist” amb les clavariesses i els clavaris junts, tanca la processó la banda de música. Els feligresos acompanyen els dos passos fins arribar al Parc i allí es troben moltes altres persones, algunes de les quals acompanyen la processó fins l’església.


Els passos tenen una diferent forma de desplaçament: el de “Jesucrist” va sobre rodes i el de la “Immaculada” va sobre el muscle dels clavaris.
  
 

Espere haver contat bé i sense errors esta informació explicativa. He buscat notícies de diaris dels últims anys però no he trobat res sobre el tema, sí d’altres de les activitats de Pasqua.


Adjunte una foto de tal dia com hui de l’any 2016 en la qual els dos passos estan situats un front a l’altre mirant-se les cares i altres de l’any 2017 en moments previs a l’encontre i en la continuació fins el final.


 

La pàgina web consultada és http://www.festes.org/directori.php?id=131

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada