dilluns, 28 d’agost del 2017

AGOST: TANCAT PER VACANCES!

Ja sabem bé que al mes d’agost passen poques coses que puguen ser noticia al nostre poble, llevat de que la Ford i –per tant– les empreses del Parc Industrial paren per les vacances del personal i una gran quantitat de veïns i veïnes deixa el poble per gaudir del dret laboral ben merescut. Però no sols passa que els que es quedem a “cuidar” el poble es trobem amb menys persones a les piscines municipals per ficar un exemple, és que després de les llargues festes del poble en juliol establertes en eix mes perquè les mateixes apleguen a la majoria dels habitants, es tanquen totalment els edificis públics més relacionats amb la cultura: centre cultural, arxiu municipal i biblioteca, es tanca la part de joventut que té la seu a l’edifici de l’Arrossera,... i els altres departaments de l’administració local també es troben baix mínims. Com és normal, la majoria de funcionaris/ries també estan de vacances.


Jo mateix, també he tancat –en una certa forma– les meues col·laboracions al Facebook, perquè a més, la majoria dels amics i amigues que de normal el freqüenten, també tanquen la seua entrada i seguiment del poc que s’escriu.

Fa una setmana tornà la rutina laboral de l’empresa Ford i –amb ella– a totes les del Parc Industrial i el poble començà a omplir-se novament de les persones que eixiren a passar uns dies de descans a altres llocs de la geografia.

Agost tampoc sols ser un mes de moltes notícies, encara que de l’agost de 1992 –per tant, de fa vint-i-cinc anys– guarde al meu arxiu unes quantes. El diumenge dia 2 els diaris “Diario 16” i “Levante” parlen de l’operació eixida i les retencions en l’A-7 dins el nostre terme municipal. El divendres 7 el diari “Levante” parla de que “El PSOE de Almussafes se queda solo para aprobar su presupuesto municipal de 1992” que encara no estava aprovat. El dimarts 11 el diari Levante diu que “El nuevo pozo de agua que abastercerá a cuatro pueblos de la comarca funcionarà en 1993”, els quatre pobles eren: Alginet, Benifaió, Almussafes i Sollana. El dijous 13 el diari Levante deia que “Salvador Senón sigue como presidente del Almussafes CF ante la ausencia de candidatos”. El dijous 14 es parla novament de l’operació eixida i retorn al diari “Levante” i que s’esperaven els mateixos problemes que a principi de mes, ja que encara no estava acabat el By-Pass que enllaçaria amb l’autopista al seu pas per Almussafes. El dia 19 el mateix diari informa de que “El MOPT dice que el caos del «bipass» no tiene solución hasta que se ponga en servicio la variente de Silla” i acaba el mes amb una notícia del diari “Diario 16” del dia 28 en la qual diu “El Plan Previmet contra el riesgo de inundaciones estarà en funcionamiento desde el 1 de septiembre” i acompanya una foto sobre efectes de les inundacions al nostre poble en les pluges de 1991.

En pocs dies la rutina que guia les nostres vides tornarà a començar un nou cicle. L’administració local reprendrà la seua marxa normal, s’obrirà el centre cultural, la biblioteca, es repartirà l’agenda d’activitats pels mesos de setembre i octubre, s’obriran les escoles... la vida continua!


Acompanye un parell de fotos i de notícies de les quals he parlat abans. Les fotos són del 29-11-1992, quan ja el By-Pass està més avançat i connecta amb l’autopista del Mediterrani. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada