divendres, 1 de setembre del 2017

15-12-1992, VAGA DE FUNCIONARIS MUNICIPALS

L’any 1992, que recordem sobre tot pels fastos de l’Exposició mundial de Sevilla 92 i les Olimpíades de Barcelona 92, no sols ens deixà festes i renom a nivell internacional.

Els espanyols de a peu haguérem de patir conflictes laborals que ens portaren a la quarta vaga general des de la Transició –tercera als governs de Felipe González, després de les de 1985 i 1988–, que tingué lloc durant el matí del dia 28 de maig. Es protestava per diversos conceptes, entre els quals es demanava la retirada d’un «decretazo» que retallava les prestacions per desocupació, també pel projecte de llei de vaga i a més es reclamava la reindustrialització d’Espanya.

Però el tema no quedà sols en això, després d’aquell dia també es celebraren dues jornades de vaga de 24 hores convocades pels sindicats UGT, CCOO i CSIF en les administracions central, autonòmica i local, foren el dies 26 de novembre i el 15 de desembre de 1992. Recorde que es feu al col·legi i a l’Ajuntament, encara que no tinc clar si els dos dies a ambdós llocs. En esta ocasió es protestava contra la congelació salarial dels funcionaris per a 1993 i que s’aplicaria l’any 1994, la suspensió de la clàusula de revisió  salarial i de l’oferta d’ocupació pública.


Acompanye una foto històrica –pel seu significat– de la façana de l’Ajuntament amb l’avís de que “Aquí tampoco cumplen!, movilízate”, dins una pancarta d’UGT / FSP. També apareixen dos cartells amb el lema “huelga, 15 / todos, otra vez”. No té molta qualitat, però era la millor entre les dos que vaig fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada