dijous, 11 de gener del 2018

ANTIGA DEPURADORA

No més ficar la foto ja tenia la primera resposta, era de Paco Calatayud que deia “La antiga depuradora-bases. Camí dreta de la creu”.

Ací es veu la imatge completa 22-01-2012

I estava encertat. Eixint del poble en direcció a Sollana el primer que trobem passat la Ronda Est o d’Antonio Ludenya és la Creu del Terme. Doncs bé, a la seu dreta comença el camí Bases-Planes que va en direcció sud-est i un poc abans d’aplegar al llit canalitzat del barranc del Tramusser es trobava l’antiga depuradora, crec que ja en la Partida de Sauder.

22-01-2012

No sé massa coses de la història de la depuradora, però sí que l’abastiment d’aigua potable a Almussafes es feu molt possiblement en 1959, repartit en dues fases, la primera consistí en portar les aigües al poble i la segona distribuir-les per dins el casc urbà.

I dic possiblement, perquè així apareix en un document elaborat per mi per l’article del llibre de festes de l’any 2001, titulat “LA DECADA DELS ANYS CINQUANTA ALS PROGRAMES DE FESTES D’ALMUSSAFES” i al mateix n’hi ha una interrogació al costat de 1959, perquè no estaria clar a la informació consultada.

Així que podem suposar que ja a principis dels anys seixanta estaria en funcionament. Es troba a uns centenars de metres i això seria per evitar olors a la població, a més de que els terrenys per a construir-la serien més barats.

Jo tinc una foto feta per un treball del qual ja vaig parlar fa poc al referir-me a la Creu del Terme, encara que al final no la vaig incloure ni tampoc parlàrem de l’estació depuradora. Supose que en aquella època funcionava i el que no tinc clar és que s’usara fins la construcció de l’E.D.A.R. –Estació Depuradora d’Aigües Residuals–  “Albufera Sud” aproximadament en l’any 2000, que donava servei a les poblacions: d’Almussafes, Benifaió, Alginet i Sollana.

21-11-2017

Si les primeres fotos es feren el 22-01-2012, les últimes són de fa poc, el dia 21-11-2017 i en elles es veu com les bases s’han omplit de terra i quasi han desaparegut de la vista.


21-11-2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada