dimarts, 29 de maig del 2018

DIA DE L’ARBRE AL PARC DE LA CONSTITUCIÓ (1985)

Els alumnes del poble ja fa temps que celebren el dia de l’arbre acompanyats pels seus professors/ores, inclòs abans que les autoritats determinaren un dia oficial per a fer-ho, per tant, és possible que aquella activitat no fora en el mateix dia que es celebra en l’actualitat. Sembla que en la nostra Comunitat es va establir en 1990, almenys si és cert el que es diu en la pàgina web: http://castellon-en-ruta-cultural.es/31-de-enero-dia-del-arbol-en-la-comunidad-valenciana


El dia 31 de gener també apareix com a “dia de l’arbre” entre els festius internacionals en la web: http://www.joves.net/dies-internacionals

El moment que es replega en les fotos correspon a l’any 1985 i figuraven en una pàgina de la Memòria del Centre del Curs 1984-1985. A la dreta de les fotos apareixia el següent text en castellà: “Los alumnos de 1º nivel realizan prácticas de Ciencias Naturales en la huerta escolar situada en un pequeño espacio del parque municipal adjunto –cosa que explicaré en altra publicació– y conmemoran el día del árbol plantando cactus en un lugar apropiado de la plaza de la Constitución”.


Eren quatre els grups de primer nivell: l’A del que era tutora Mª Julia Sanchis Palop, el B de Venancio Morató Máñez, el C de Mª José Andrés Portolés i el D de Josefa Bataller Bixquert. En estes fotos sols es veuen Venancio i Josefa per la qual cosa dedueix que segurament anaren els grups de dos en dos perquè es poguera controlar millor el número d’alumnes. Aquell curs tenien 1020 alumnes a l’escola –que era l’única del poble– i això representava una “ratio” mitjana de 31,875 alumnes per classe. El centre escolar comptava aquell curs amb 32 unitats i 34 professors.


És possible que el peó municipal que els acompanyava fora el “tio Lucas”, sent ara no poder dir els cognoms, doncs els desconec i en la foto que està complet la posició ajupida impedeix veure’l la cara. Crec recordar que durant molt anys estigué encarregat del poliesportiu –jardins, etc– i em sona que també col·laborava fent d’aposentador en les sessions del cine de la sala d’actes del centre cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada