dijous, 23 d’agost del 2018

REHABILITACIÓ MOLÍ DEL CARMEN

Una plaqueta gravada amb un text va provocar que li fera una fotografia, hui fa exactament sis anys. Es trobava en terra col·locada amb “tornillos” en la vorera del cantó dels carrers Benifaió i Salvador Botella, al costat de l’actual zona d’esplai de gossos i em va intrigar. Ahir vaig passar novament per allà a veure si estava encara i efectivament hi era, més deteriorada pel temps passat a la intempèrie. I la intriga continua! perquè no sé què pinta situada allà.


El text diu “Esta obra ha sido realizada por los alumnos del Taller de Empleo en Almussafes, año 2010”. I baix es troben els dibuixos i els noms que representen als quatre organismes que participaren d’una o altra forma en l’obra: el taller, l’Ajuntament, la Generalitat i el Servef.


Eixa placa ahí quin significat pot tenir?: que han fet la vorera?, que han ficat el senyal que està al seu costat?, o...? Col·locada en algun lloc de la façana del molí rehabilitat li trobaria un sentit però no entenc què hi fa.

BIM Nº 48 Novembre 2009, pàg. 02

El projecte de Rehabilitació del Molí està explicat al BIM nº 48 de novembre de 2009 i per exemple al diari Las Provincias de data 03-12-2009. Anàvem a fer el treball durant tot l’any 2010.

Vista de l'entrada amb el cartell de l'obra

La pàgina web https://arqueologiaindustrial.wordpress.com/tag/ molino/, inclou una referència al tema que diu apareix en el diari  Las Provincias del dia 23-09-2010, per la qual entenem que les obres ja han segut executades i s’inaugurava una jornada de portes obertes, començant els alumnes de l’IES en eix mateix matí i per la vesprada estava obert al públic general.

 
Panel de l'exposició i alguns visitants del moment

El dia següent 24, el meu company Miguel Calabuig i jo anàrem al migdia a veure com havia quedat l’edifici i jo vaig fer unes quantes fotos, alguna de les quals acompanye. N’hi havia una xicoteta exposició i poguérem visitar-la junt el resultat de l’obra de rehabilitació.

Detall de la planta alta

Actualment el Molí del Carmen està inclòs dins el “Catálogo de bienes y espacios protegidos – P.G.E. de Almussafes (Valencia)” i té la fitxa nº 7 “de Patrimonio Cultural”. No sé en quin estat es troba perquè ja no he tornat a entrar, però sé que en estos anys s’ha usat de “traster” i per guardar les ferramentes i el material d’alguna empresa que treballava –o treballa encara?– pel municipi.

Detall de la planta baixa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada