dimecres, 12 de desembre del 2018

CARLOS CARLA

Carlos Carla és un artista afeccionat a la fotografia o dit d’una altra forma un “fotògraf artístic”.

Carlos Carla el dia 05-10-2018 a la Casa de l'Aiora
Carlos nasqué a Madrid i des de ben jove es relacionà d’una forma o altra amb l’empresa Ford Espanya. Comença a treballar al departament de mitjans audiovisuals de l’empresa FEMSA –“Fábrica Española Magnetos, S.A., especializada en la fabricación de equipos eléctricos para aviones, automóviles y vehículos y motores diversos”, segons es diu a la seua pàgina de Facebook–, i així, en els moments en que Ford adquireix els terrenys per la planta d’Almussafes –a finals de 1973– es desplaça al nostre terme per fer fotos dels terrenys, tant a nivell terrestre com aeri –en avioneta–  i prompte passa a treballar en l’equip i departament tècnic i comercial de FEMSA en Galícia. Aquella comunitat el tractà bé, té una filla gallega i d’alguna forma “es va fer gallec per decisió pròpia”. 

 

L’any 1983 comença a treballar en Ford Espanya com a cap de zona de postvenda en el nord d’Espanya i passa per diferents llocs de treball en la companyia. En 1995 se’n ve cap ací, la seua dona és valenciana i s’instal·len a la urbanització de “Los Lagos”, ben prop nostre. I ja es relaciona amb Almussafes. En l’any 2003 el nostre departament de Cultura li proposa la idea de realitzar un reportatge fotogràfic sobre Almussafes. Els fotògrafs artístics saben captar molt bé la vida quotidiana d’un poble. I durant quatre anys Carlos Carla farà alguns centenars de fotografies.

BIM 'Quatre cantons' nº 34 abril 2007 pàg. 35
Després de fer una selecció de 80 imatges en blanc i negre, es prepara una exposició que es titulà “Una ullada d’Almussafes” i la mateixa estigué oberta entre el 23 de març i el 13 d’abril de 2007 com es veu en alguns dels materials que s’acompanyen. Aquell treball el va fer per afecció i amor pel poble, ja què el feu desinteressadament i sense cobrar. I el patrimoni fotogràfic d’Almussafes es va enriquir amb la seua aportació. Quan aneu en alguna ocasió al nostre Ajuntament, fixeu-vos en les fotos que n’hi ha penjades per diferents llocs, escales, entrada, corredors,... són algunes d’aquelles fotos seues que emmarcades ens contemplen.

Composició meua amb vuit de les fotos del catàleg

Durant el curs 2007-2008 va dirigir un taller de fotografia per a xiquets i xiquetes que acabà en una exposició de fotografies dels alumnes d’aquell taller en juny de 2008.

Programació C.C. nº 78 any 2008 Maig-Juny
Entre setembre i octubre de 2008 va fer una nova exposició de caire diferent, titulada “ànimafusta”, en la qual representava diferents escenes a partir de maniquins articulats de fusta.

Programació C.C. nº 79 any 2008 Setembre-Octubre
I en juny de 2009 va participar en el concert d’estiu del Cercle d’Arts Leopoldo Magenti en homenatge a Marina Chaqués.

Programació C.C. nº 83 any 2009 Maig-Juny
Ara, Carlos Carla –i Mila, la seua dona– viuen entre nosaltres, els agraden molt les distintes possibilitats culturals que Almussafes ofereix i es senten integrats. He d’aclarir que aquest text es va escriure el dia 09-02-2017, per tant ja fa vint-i-dos mesos.

Quedarà per altra ocasió els projectes en què està treballant els últims anys, però prompte informaré d’una nova exposició seua programada pel mes de gener.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada