dijous, 2 de maig del 2019

LA VIA AUGUSTA (II) – EN LA RECERCA DEL MONÒLIT.


Deia en l’article anterior que en l’any 2001 i com a part del “sendero Via Augusta fase II - Romaní” havien col·locat una “pedra miliar” en la rotonda d’entrada al poble des de València, que es veia entrant des del Romaní,... doncs bé, ahí estigué fins principis de l’any 2011.

 
Pòster del sender que passa per ací i ampliació del centre

Era esta una rèplica moderna igual que totes les col·locades al llarg dels senders que cobreixen la totalitat de la Via Augusta al seu pas per la Comunitat Valenciana.

Pedra miliar i senyal del Camí de Santiago

El dia 15 de desembre de 2008 es produí la firma del canvi de la carretera CV-5206 que passava pel mig del poble i era propietat de la Conselleria d’Infraestuctures i Transport de la Generalitat Valenciana pel de la Ronda Est o del Síndic Antoni Albuixech per donar continuïtat a la carretera CV-42. Es consumava així el canvi de la travessia que anava de nord a sud, amb els noms de carrer València, carrer Major, plaça Major, carrer de Metge Bosch i avinguda d’Algemesí, després de vint anys de funcionament de la  Ronda Est. Així es recuperava pel poble el carrer Major i els altres.

 BIM Nº 43 Gener 2009, pàg. 5 

Doncs bé, entre els mesos de març i abril de 2011 tindrien lloc obres en la Ronda, però al mateix temps retiraren la “pedra miliar” i el senyal de fusta del “Camino de Santiago” de la rotonda d’entrada al poble. Foren obres d’urbanització dels encreuaments dels carrers amb aquesta, de reasfaltat i instal·lació de “badens” experimentals, etc., deixant sense acabar la incorporació del carrer de Santa Creu a la Ronda que no s’arreglaria fins 2015 abans de les eleccions d’aquell any.

 

Les obres arribaren en març i abril de 2011 i es retirà el monòlit

 


A principis d’aquell any de 2015 vaig començar les meues gestions per tal d’esbrinar què havia passat amb la “pedra miliar” i l’altre objecte desapareguts des de feia quatre anys i pels que ninguna persona s’havia preocupat el més mínim. El dia 15 d’abril vaig presentar a registre un document de queixa demanant informació sobre el què havia passat i provocat la seua desaparició i al mateix temps que foren localitzats i reposats.

Com a resultat de mateixa es traslladà la meua queixa a la Conselleria de Medi Ambient el 8 de maig. L’11 de juny vaig rebre resposta del “Servicio Territorial de Carreteras de Valencia”, informant-me de que els senyals desapareguts en 2011 “fueron retirados por nosotros porque en su momento fueron colocados sin autorización... que podían recogerlos en la planta de ELSAN en Montroi”.

Resposta de la Direcció General a la meua petició 

I amb això que s’acabà la legislatura i començà una nova amb diferent equip de govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada