dilluns, 22 de juny del 2015

MAGATZEMS DE LA COOPERATIVA

Estem en el curs 1987-1988 i els alumnes de D. Francisco Chalmés fan un carret de diapositives per diferents llocs del poble. Esta és una més entre les 36 del treball, algunes de les quals ja han eixit en altres publicacions meues.

Es veu el magatzem de la Cooperativa que es trobava al final del carrer Llauradors a la part dreta. S’aprecia l’activitat pels vehicles estacionats al seu voltant i els models dels mateixos ens porten a una altra època, encara que no ha passat tant de temps.


Fou un magaztem que s’usà durant uns vint-i-cinc anys aproximadament, ja que en un principi sols era un edifici de construcció metàl·lica al qual s’adossaren dues naus a partir de 1985. Calcule que deixà de funcionar quan es va construir el nou magatzem situat al Polígon industrial Juan Carlos I en 2006. S’enderrocà en maig de l’any 2012 com es veu en la tercera foto del dia 11. Després s’ha utilitzat el solar per fer les mascletades de festes i en alguna ocasió per a la concentració motera anual que organitza la falla Primitiva.

Presente a continunació una fotografia aèria que apareix a la pàgina 58 del llibre editat l’any 2001 amb motiu del seu cinquanta aniversari. El mateix es titulava “Cooperativa Agrícola Ganadera de Almussafes. 50 Años de vida 1951-2001”.  Al mateix es diu després de parlar de l’edifici més antic que... “En segundo lugar podemos observar un nuevo almacén metálico. Adosado a este almacén se construirán dos naves nuevas, quedanto la estructura como la actual”. Es refereix a l’edifici que té el cartell de Coagal a la teulada.


A esta foto que està feta al principi dels anys vuitanta es veu la part de la Cooperativa situada a la part dreta del carrer, enfront n’hi havia un altre magatzem de distribució i venta de subministres que no s’aprecia en la imatge. Es veu també un poliesportiu, la zona enjardinada del costat i les piscines tal com es feren originalment, a més del camp de futbol i la zona de les eres.


Publicat al Facebook el dia 18-02-2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada