dijous, 25 de juny del 2015

MARXA SALUDABLE ESCOLAR

Aquest és el títol de l’activitat feta, tal com apareixia al programa elaborat enguany en la “2ª setmana de la salut d’Almussafes”.


Com estava previst, tots els/les alumnes d’educació primària d’ambdós col·legis públics de la localitat –Almassaf i Pontet– s’han reunit al pati del primer per realitzar l’activitat.


Prèviament s’havien col·locat la samarreta preparada a l’efecte. Ja abans de Nadal es prengueren mesures per tal d’encarregar-les.


Han anat baixat en ordre al pati els de l’Almassaf i els del Pontet han fet el passeig un poc més llarg fins ací. Tots/es s’han col·locat sobre el paviment adoptant postures entre asseure’s i agenollar-se, però que es suposaven còmodes. A continuació han atés les breus paraules que els han dirigit l’alcalde, la cap d’estudis de l’Almassaf i la directora del Pontet, seguides d’altres en forma de manifest a favor dels hàbits saludables en els escolars, dites per alumnes que els representaven.


Ordenadament i de menor a major ha començat a eixir del recinte escolar una cua de xiquets i xiquetes encapçalats pels seus/seues mestres, que conforme ha entrat als carrers s’ha eixamplat ocupant-ne quasi tot l’espai de calçada que deixaven els cotxes estacionats als costats.

El recorregut ha estat el següent: Passeig del Parc, Ausias March, Llauradors, Paral·lel, Cervantes, Major, Plaça Major, Metge Bosch, Lira Almussafense –passant pel col·legi Pontet–, Benifaió, La Pau, Gibraltar i pel Passeig del Parc han tornat a l’escola.


Al tornar i baix del corredor cobert de l’entrada del Parc Central els donaven una bossa amb fruita, aigua i una butlleta pel sorteig de bicicletes i patinets. Els pares i mares els veien arribar des dels costats.

Ja dins alguns s’han assegut en grups tal com fan en els berenars de carnestoltes o falles.


A mi, malgrat estar ja jubilat, m’invitaren ja fa temps i he participat de bon grat. Ha segut una vesprada molt saludable!

Acompanye algunes fotos de l’acte. He intentat que no apareguen les cares dels alumnes amb claredat perquè són menors. Espere haver fet bé aquest treball.


Publicat al Facebook d’Almussafes el dia 20-02-2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada