divendres, 26 de febrer del 2016

ANTIGA PUBLICITAT AL CARRER

El que vegeu a la part esquerra de la composició és una imatge que vaig fotografiar el dia 30-09-2006. Hi era al carrer Cervantes en una casa que feia cantó amb el carrer Major i que fou enderrocada en febrer de l’any 2013 i substituïda per una nova. Era d’una publicitat de meitat del segle XX o un poc després.


Pense que estava amagada baix d’un senyal de tràfec –concretament de direcció prohibida– i al llevar aquest últim, taparen els forats de la paret d’on es subjectava amb material i la pintaren per damunt. Voldrien dissimular l’anunci i la zona fosca que havia deixat el senyal després de pintar la resta de la paret durant molts anys envoltant-ho i quedar destapada en eix moment, però sols ho aconseguien a mitges...

Ja sé que no es veu molt bé  i costa fixar-se un poc, però si comparem el que es veu amb la imatge de la part dreta, podem adonar-nos perfectament de què estem parlant, l’anunci de gasosa La Casera, un refresc de la nostra infantesa, que encara es comercialitza. Hui n’hi ha molta oferta de marques però en aquell temps era la més coneguda.

En els anys cinquanta es trobava una botiga d’ultramarins en aquella planta baixa i segurament encara era l’única cosa que quedava d’aquell establiment i permetia recordar-ho. La dona major que viu a la casa actual diu que de fadrina treballà en aquella botiga fins que es va casar.

He estat buscant el nom de l’establiment o alguna publicitat de les incloses als llibres de festes de l’època, però lamentablement no he trobat res. Tal vegada en altra ocasió...

Publicat al Facebook “Almussafes segle XX” el dia 02-02-2016 i compartit a la pàgina de “Almussafes Història recent”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada