divendres, 26 de febrer del 2016

CIRCUIT URBÀ DE MOTOS PEL POBLE EN 1980

Ja vaig parlar en una ocasió de què al paratge que nomenaven en els anys vuitanta com a “La Laguna” es celebrà en un circuit preparat allà alguna competició de Moto Cross com la de l’any 1980, va ser una prova de 80 cc puntuable pel Campionat d’Espanya en aquell any, el “Trofeu Ciutat d’Almussafes”. Desconec si va ser l’única vegada o si ni hagueren més.

Si voleu veure aquella foto novament podeu entrar al meu blog amb el següent accés directe: http://cecilioalcaraz.blogspot.com.es/2015/03/la-laguna-iii.html. Entrareu en la pàgina de “La Laguna III”, però també feia alguna referència en la de “La Laguna II”. Era una informació que em passà en octubre de 2012 Juan Miguel Asunción, que fou el president del Moto Club La Ribera.


Però les fotos que us passe ara, també de la mateixa procedència, corresponen a una carrera dins un circuit urbà, darrere les fotos diu “Almusafes circuito urbano” i a més dels nom dels pilots figura en totes el text “carnets 19-11-80”. Si fora eixa la data de celebració de la prova jo ja vivia ací però ni ho vaig saber ni tinc altres referències. Aquell dia fou diumenge per tant seria possible... La zona és la part est del poble, s’havia asfaltat el carrer Sueca –què és on visc jo des fa trenta anys–  però estava buit de construccions des de l’encreuament amb Vicente Gay fins el carrer Rei en Jaume. A la dreta de la imatge es veuen els camps, en aquell temps encara no estava construïda tampoc la Ronda Est.


En aquella prova contaren amb la presència de Ricardo Tormo (1) i Jorge Martínez «Aspar» (5). Ricardo Tormo ja s’havia proclamat campió del món en 50 cc en 1978 i tornaria a ser-ho en 1981 i en Espanya ja tenia diversos títols en 50 cc i 125 cc. Jorge Martínez «Aspar», triomfaria també sent campió d’Espanya el mateix any 1881 en 50 cc i guanyaria més campionats d’ací en aquella dècada, arribant a campió del món en 1986 i repetint-ne en anys successius.


També estaven altres pilots que no feren tanta història, com : Vicente Ferrer (2), José Antonio Boix (19), Andrés Sánchez Marín (43), etc.

En els anys 2013 i 2014 es celebraren també en un circuit urbà del poble carreres de velocitat en 80 cc i 250 cc puntuables per la Comunitat Valenciana en les quals participava en l’organització el nostre pilot local Antonio Olmos Reyes i el seu fill crec que competia, però això eixirà en altra ocasió.

Com podreu imaginar els números entre parèntesi corresponen a als de les motos participants. Espere que no hi haja errors en les informacions escrites sobre els campions nomenats.


Publicat al Facebook “Almussafes segle XX” i compartit a la pàgina de “Almussafes” el dia 17-02-2016..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada