dimarts, 27 de juny del 2017

1987: EXCURSIÓ A SAGUNT

En la promoció de 1984-1987, que era la segona de les meues, feren fins un total d’onze eixides del centre que tinc comptabilitzades, la majoria pel poble, però altres quatre fora – València, Sagunt, Corbera i a la granja escola del Mas del Capellà– i una intermèdia al Mas de Reig. Esta última suposava una eixida fora del poble, tota una aventura caminant i d’ella he parlat i ficat fotos ja en alguna publicació.

Entre les eixides pel poble estaven a: la vaqueria de Pepe, la granja de Perera, les piscines municipals, el poliesportiu,...

De quasi totes n’hi ha fotos, perquè jo sempre he anat amb la càmera a tots els llocs.


La foto que acompanye assenyala un lloc evident, el teatre romà de Sagunt. Encara faltaven uns pocs anys perquè es fera l’ampla rehabilitació –entre 1992 i 1994– dels arquitectes Giorgio Grassi i Manuel Portaceli, que provocaria una violenta polèmica que durà fins l’any 2009. Estaven en el dia 5 de març de 1987 i també passaren per València per assistir al Teatre Escalante per veure l’espectacle de titelles “Tirant lo Blanc”, que poc temps després visitaria el nostre Centre Cultural, el dia 30 de maig de 1987 exactament!, ho sé perquè guarde les entrades i també un fullet de l’obra.


Els alumnes i jo mateix estem asseguts en una zona que en la foto moderna –feta amb posterioritat a la rehabilitació– s’assenyala baix d’una fletxa roja. En la foto nostra crec que es veia des d’allà la ciutat de Sagunt a la part baixa del teatre, ja que estava construït seguint els esquemes romans a la falda d’una muntanya o d'una elevació, aprofitant el seu pendent. 

El nostre grup era el de cinqué C i estava format per 36 alumnes. Una bona matrícula comparant-la amb les d’ara. Supose que alguns/nes d’aquells alumnes sabran trobar-se, sinó jo seria capaç d’etiquetar a alguns/nes, no a tots perquè la foto tampoc té molta qualitat.

Algunes informacions que aporte estan tretes de la Wikipedia, així com la foto més moderna on he inclòs la fletxa de color. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada