divendres, 3 de juliol del 2015

5 MÚSICS PER A UNA BANDA (BANDA DE L’EMPASTRE)

Aquest és el títol del meu article del llibre de festes de l’any 2015. Sé que ja està repartint-se en estos dies i prompte estarà en totes les cases del poble.

Amb ell he volgut unir-me al centenari de la Banda de l’Empastre que venen celebrant-ne durant tot l’any en Catarroja, ciutat on va nàixer en 1915 i a la qual pertanyeren el 54,4 % dels quasi 136 músics que la formaren al llarg dels 85 anys que va estar funcionant.

Acompanye foto de l’entrada de l’article a la pàgina 61 del llibre nomenat. També una composició personal feta per representar el recorregut en el temps dels cinc músics.


És un article llarg i espere que siga del vostre interés. Té varies parts i encara que parle en algunes d’elles de la banda en general, dedique molta informació a fer-ho dels nostres músics: quatre d’Almussafes i un de Benifaió. He investigat en les seues biografies, per mitjà d’entrevistes a les famílies o els mateixos protagonistes i he reunit un bon arxiu fotogràfic que com es podeu imaginar no podria entrar complet en l’article.


És per això que porte la idea de preparar cinc publicacions –a més d’esta– amb els textos referits als músics de forma individual i acompanyar-los de material gràfic distint del que es mostra a l’article del llibre.

És un treball preparat amb molta il·lusió i el que volia era donar a conèixer –almenys mínimament– la vida musical dins la Banda de l’Empastre dels que han segut –i en dos casos continuen sent– veïns nostres.

Espere que us agrade.

Publicat al Facebook el dia 01-07-2015.
Compartit al Facebook "Banda Cómica El Empastre de Catarroja" el dia 02-07-2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada