divendres, 3 de juliol del 2015

CRÒNICA DEL SOPAR DE QUINTES D’ALMUSSAFES

El dia 27 de juny de 2015 estava organitzat a les 22 hores un sopar de quintes d’Almussafes. Són les dades que apareixen al tiquet. Aquest sopar està organitzat –per segon any– pels Clavaris i les Clavariesses d’Almussafes, és clar en esta ocasió per les persones de l’any 2015.

Conforme s’acostaven al Parc Central ja podien observar les colles de persones de totes les edats que portaven majoritàriament les seues samarretes de diferents colors que els identificaven.

Poc a poc anaven entrant al recinte de tots els esdeveniments festius d’Almussafes, cóm és el pati del col·legi Almassaf. Alguns clavaris i clavariesses anaven agafant els tiquets i com en la vegada anterior se’ls quedaven.

La primera cosa obligada només entrar era buscar l’emplaçament de la taula que corresponia a cada quinta, cosa que estava molt clara al corresponent esquema col·locat a l’efecte i les explicacions de José María Bullón.


Al pati les taules estaven organitzades en dues parts, a la de l’esquerra vist des de l’entrada ocupaven tot l’espai fins arribar al final de les pistes esportives, a l’altra, es trobaven dos grups que estaven separats per l’escenari i una part de la pista central que quedava buida i que més tard seria ocupada per a ballar. El ball sorpresa que ens tenien preparat i que feren després va ser tot un èxit.


En cada taula estava també escrita el número de la quinta. S’assegueren als nostres lloc a esperar que vingueren totes les persones convocades i prompte començà el repartiment de les caixes que duien el material que acompanyaria l’entrepà que portaven de casa. Contenien: beguda de diferents classes, bosses de papes i cacaus fregits, safates amb companatge divers a més de tovallons i gots,... I les caixes foren repartides en ordre, començant per la quinta més antiga, en aquest cas la de 1939 i fins arribar a l’última de 1997.


Una vegada completada la colla i quan tenien sobre la taula el nostre entrepà i els complements que repartien els clavaris i clavariesses i que alguns components de la taula havien replegat al lloc assenyalat a l’efecte, començava el sopar. De tal forma, que totes les persones no començaven a la mateixa hora a l’estar condicionades a rebre eix material.


N’hi havia un bon ambient. Menjaven, parlaven i es feien fotos. Jo em vaig passejar un poc pel recinte per tal de fer-ne algunes. La primera quinta que suscità el meu interés era la formada per les 7 persones que composaven la de 1939.


Participaren un total de cinquanta-tres quintes –la de 1939 i les compreses entre 1945 i 1997– amb un número total de 1.532 persones, incloses les 27 de l’organització. La quinta de l’any 1965 era la formada per més persones, 57, que coincideix amb els que han complit enguany els 50.


La meua quinta és la de 1954 i a la mateixa tirada estaven les quintes veïnes de 1952, 1953 i 1955.

Publicat al Facebook el dia 28-06-2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada