dijous, 21 de setembre del 2017

ES RECORDEU D’AIXÒ? – BARRANC DEL TRAMUSSER

La imatge que teniu davant és el resultat d’ajuntar-ne dues. Era el mes de setembre de 1999 quan un migdia en vaig anar a Benifaió i vaig buscar la persona que feia de president/a de l’edifici del costat del barranc, per demanar-li permís per pujar a la terrassa a fer unes fotos i que me l’obriren. Des de dalt n’hi ha una bona vista de tots els voltants. Divuit anys després, tinc pendent una nova visita per traure unes quantes més de com està tot en l’actualitat, que la veritat, ha canviat prou amb la canalització que tardaren més de vint-i-cinc anys en portar a terme.


Una vegada dalt, vaig fer-ne unes quantes fotos, de la rotonda rodona que n’hi havia en l’encreuament de la nostra Ronda de circumval·lació, de la part que anava cap a la dreta en direcció a Sollana –Ronda Sud–, de la que venia des de l’esquerra pel terme de Benifaió –Ronda oest– i al mig l’IES, al qual en aquella època havien d’estudiar els nostres alumnes l’ESO i el batxiller –perquè encara no tenien el nostre– com va ser el cas dels meus fills.

Aquella imatge que ara podeu veure era la representació del barranc del Tramusser, que separa els dos poble veïns. Tot era el llit del barranc: els camps, els camins,.. i el barranc era com una sèquia i no gran precisament. A més, l’IES estava al mig. En aquella època es parlava de construir-hi també alguns edificis en la “Sisena”, prop –o quasi que dins– de la zona inundable i el “Col·lectiu el Tramusser” es ficà en marxa per lluitar per evitar-ho... però d’això parlaré en altra ocasió. També Benifaió protestà de les nostres Rondes que pensaven podien ser un perjudici per a ells en cas d’avinguda. Malgrat la seua construcció, tampoc nosaltres tenien clar que s’escaparien... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada