dilluns, 18 de setembre del 2017

TARGETES POSTALS SOBRE LA LOCALITAT (III)

La imatge acolorida d’esta targeta es prengué des d’un lloc aproximat al final del carrer València entrant al carrer Major del poble, ja que les dues palmeres són les que estaven al costat de la seu de la policia local fins fa uns anys, en aquella època del “centro rural de higiene” construït en 1954. Podeu observar els arbrets –llorers– que s’havien plantat a ambdós costats a meitat dels anys cinquanta, de la qual cosa es pot deduir que estaríem sobre l’any 1960, el carrer està empedrat i al costat de la corba que es troba davant s’aprecia la pobresa del terreny. L’únic cotxe que hi circula em sembla un Renault “Dauphine” de l’època, encara que no es veu massa clar.


És una imatge de la xarxa d’Internet i porta un “cel·lo” transparent per damunt que  correspon a la botiga que la té a la venda. El preu és prou prohibitiu, per això no l’he comprada encara pel meu arxiu. El cronista no gaudeix de cap pressupost públic per adquirir materials, encara que és lliure de gastar-se tots els diners que vulga o puga per engrandir un arxiu que al final passarà al poble. Tampoc, li molestaria trobar algun “mecenes” en la localitat.

He intentat netejar-la, però els meus coneixements no em permetien deixar-la bé, per això l’he deixada com estava. El fet d’estar així no impedeix el propòsit de donar a conèixer una peça més del nostre puzle històric.

A la part de darrere no sabem el que fica perquè no n’hi cap foto d’ella. Com crec que serà de la mateixa sèrie que les dos postals anteriors supose que dirà –a falta de comprovació– “Almusafes – 1 (ó 4?) Avenida de José Antonio”. Supose que també figurarà escrit: “JDP Valencia – Exclusivas Gráficas Villalba – Foto Guallart – Reprod. Prohibida”.

No seria possible que cap persona del poble tinguera en sa casa alguna d’estes targetes?, què són les més antigues. O en casa dels pares o avis?


Acompanye altra foto semblant, que correspon a l’any 1952. Procedeix del treball d’Esther Villajos “Un viatge pels carrers d’Almussafes, 2a part”, publicat fa uns anys al Programa de festes i del qual faré referència en algunes de les publicacions posteriors a aquesta. El ferm de la calçada que s’observa a la corba està quasi igual en ambdues fotos.

1 comentari:

  1. Hauria de tindre presupost per a casos com aquest i adquirir tot tipus de material per al arxiu

    ResponElimina