dimecres, 18 d’octubre del 2017

RECORDEM: “AGUA PARA TODOS” (02-03-2003)

Qui no recorda aquell lema que durant tant de temps va matxucar les nostres oïdes gracies a una obra faraònica que els nostres polítics en la Generalitat volien fer per transvasar ací aigua del riu Ebre? En el “seu Canal 9” que acabarien tancant va aparèixer moltes vegades. I la frase que un dia declarà el senyor Arias Cañete quan era Ministre de Pesca i Agricultura de: "Este trasvase se hará por huevos y será un paseo militar"? Però el PSOE guanyà les eleccions generals del 2004 i tot es quedà en “aigua de borratges”!, mai millor dit...


Encara no havien inventat la “Fundació Agua y progreso” que vindria l’any 2004 per a què algunes persones feren un bon negoci amb el finançament de la Generalitat... i que deixaria de funcionar l’any 2012, coincidint amb l’arribada del PP al Govern central. Sols funcionà el temps que Rodríguez Zapatero estigué de President del Govern.

Bé!, d’això sembla que ha passat molt de temps i també que ha plogut molt, encara que la realitat és contrària, ja que cada dia plou menys... i sovint ho fa com la tempesta d’esta mateixa vesprada.


La qüestió és que un bon dia ens arribàrem unes cartes com la que acompanye –que encara guarde– invitant-nos a anar a València aquell diumenge 2 de març de 2003 a manifestar-nos per la seua reivindicació i a canvi ens obsequiarien amb dues racions de paella. Les nostres dades les tenien i no era problema enviar-nos la correspondència... tampoc era per diners, en aquella època anàvem sobrats!

La qualitat és escassa al tractar-se d'un fotograma del vídeo

Jo no vaig anar però ací teniu la mostra de la carta i el sobre que em vam remetre,  supose que alguna persona d’Almussafes acudiria a València i gaudiria de algunes de les 121.000 racions de paella –repartides en 401 paelles–  que va cuinar Velarte a l’antic llit del riu Túria en aquell macro esdeveniment reivindicatiu.

Acompanye laccés directe a un vídeo publicitari de Paelles Velarte que publicaren sobre aquell dia en YouTube en l'any 2012, per si algú té curiositat per veure com es cuinaren aquelles paelles. https://www.youtube.com/watch?v=W2CIxPE7pSU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada