diumenge, 15 d’octubre del 2017

TARGETES POSTALS SOBRE LA LOCALITAT (VIII)

En les set publicacions anteriors he tret totes les targetes postals que conec, aquelles que verdaderament s’usaven per enviar per correu, jo mateix ho vaig fer amb una igual que l’última –la vista aèria– per a un concurs de l’antiga televisió de Canal 9 en l’any 1998. Puc afirmar-ho, perquè guarde una fotocòpia de les dues cares d’aquella.


La targeta que teniu hui davant fou segurament una de les primeres –sinó la primera–que imprimí el Centre Cultural amb motiu de la primera exposició de fotografies antigues del poble celebrada en febrer de 1994, un material que després seria arreplegat al llibre “Història Gràfica d’Almussafes” que s’edita en 1995.


A partir d’aquell moment i fins ara s’han editat moltes, jo conserve al meu arxiu varies desenes. Les dels anys noranta eren més modestes en allò què es refereix a la qualitat i els colors, sent la majoria en blanc i negre o amb pocs colors, llevat d’alguna dedicada a exposicions de manualitats o ceràmica celebrades al final dels cursos 1995/1996 i 1996/1997 organitzades pels clubs d’arts i oficis i de ceràmica de la localitat.


A la part de darrere de la primera que s’acompanya diu al centre en posició vertical «Ajuntament d’Almussafes. Regidoria de Cultura i Joventut i Centre Cultural Almussafes, amb els dos escuts o símbols identificatius”. La part esquerra que clàssicament s’usava per escriure el text a enviar estava introduïda pel següent text: “HISTÒRIA GRÀFICA D’ALMUSSAFES / EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES ANTIGUES / Del 17 al 28 de febrer 94 / CENTRE CULTURAL ALMUSSAFES”.

Ha segut l’única coneguda per mi que deixava un espai per poder escriure i enviar-la a alguna persona, totes les demés venien tant carregades d’informació que les deixaven completament inutilitzades per ser usades com a mitjà de comunicació, encara que sempre al costat de la dreta han mantingut les tres línies típiques per ficar l’adreça de correus i en alguns casos el requadre pel segell, que  amb el pas del temps també es va perdre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada