dimarts, 17 d’octubre del 2017

TARGETES POSTALS SOBRE LA LOCALITAT (i IX)

Amb aquesta/es acabe el tema, referint-me a l’última època de targetes no comercials, entenent per això aquelles editades per l’Ajuntament amb col·laboració del Centre Cultural i que encara que responia a la definició que podrien fer de targeta postal com a “Targeta que se envia por correu, té una fotografia o il·lustració per una cara i un espai per a escriure, anotar l’adreça i pegar el segell per l’altra”, ja no s’usaven amb eixa finalitat. A més eren gratuïtes comparades amb les clàssiques que es compraven als estancs, impremtes o botigues de “souvenirs”,...


Normalment l’organització d’exposicions ha segut el tema de fons de l’edició de targetes postals que ja en la publicació anterior he introduït i sobre tot com una invitació per acudir a les inauguracions que en alguns casos ens arribaven per correspondència. Estes han perdut la possibilitat de ser usades segon la concepció clàssica de targeta postal

Jo les classificaria fonamentalment en tres grups: referides a exposicions diverses en general, per presentar les d’espai de la fotografia –de l’associació local “Fotoclub la Imatge”– i per últim les que fan referència a les de “Història d’una vila” de la qual s’han editat les vuit targetes de les celebrades fins ara, però no ja en l’última inaugurada esta mateixa setmana.

Diverses targetes postals de les editades des de sempre

La major part d’elles usen el text següent: El Centre Cultural d’Almussafes –o l’alcalde/alcaldessa o La Regidoria de la 3a edat,...– es complau en convidar-vos a la inauguració de l’exposició de.... que tindrà lloc el proper dia....

No resultaria fàcil ordenar-les totes cronològicament si les tingueren, ja que en una part prou important d’elles no figura l’any de l’edició acompanyant el període d’exposició.

La targeta que teniu hui davant correspon a la primera exposició que es dedicà fa vuit anys –l’any 2009– a exposar les fotografies antigues replegades baix el nom de “Història d’una vila” que organitza la Regidoria de la 3a edat i s’instal·la a la Llar dels jubilats. Mantenen el mateix esperit de l’anterior publicació, replegar material gràfic local per tal de preservar-ho per què les generacions futures el coneguen.

El tema de la targeta és verdaderament històric, ja què es tracta de l’edifici de la casa castell que fou enderrocada durant el primer trimestre de 1981, que constitueix el símbol que s’arreplega al nostre escut municipal. Mentre investigava sobre aquest tema de les targetes he arribat a pensar en més d’una ocasió que seria el motiu més idoni per una targeta postal comercial en aquella primera tirada de targetes acolorides, però lamentablement eix patrimoni històric artístic “era invisible” per als polítics que ens han governat en dictadura o democràcia i per això ja no existeix.


A la part de darrere figura el text normal de la invitació i com podeu observar ja sols es mantenen les tres línies que es dedicaven en les targetes clàssiques per ficar l’adreça de la persona destinatària.

I acabe ja esta investigació personal feta pública des d’ací, quan em trobe amb la part de targetes més nombrosa i en la qual m’hauria pogut estendre més, bé perquè ja no tenen la consideració de les targetes postals pròpiament dites que he tret en les set primeres publicacions d’esta sèrie, a més de que tampoc vull provocar el cansament de les persones que em lligen, cosa que encara no fan algunes que entren sols al Facebook, però no al blog què és el lloc on la informació apareix completa i amb més imatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada