dissabte, 24 de febrer del 2018

TORRE ELÈCTRICA DINS EL BARRANC

Efectivament la torre que vaig incloure ahir en una foto en certa forma “manipulada” per intentar fer-la un poc més complicada estava com les tres persones que donaren resposta havien dit “Dins del barranc, cara a Sollana”, “En el barranc del Tramusser” i “Dins del barranc del Tramusser a prop de l’autopista”. Es semblava un poc a una torre situada al mig d’un camí... que resulta ser el Barranc del Tramusser dins la partida de Sauder, a poca distància de l’antiga depuradora de la qual vaig parlar fa uns quaranta dies.


Des del meu punt de vista, la torre no deuria estar-hi i s’hauria d’haver canviat a l’exterior del barranc. Però el fet de que estiga al mig del barranc –i reforçada amb grans pedres per si s’ha enfrontar a una gran avinguda d’aigua– i no a soles, perquè crec que n’hi ha una més a un costat a prop de la vora, demostra la gran força que tenen les grans empreses elèctriques com Iberdrola.

Com podeu observar en la foto original a la part que havia llevat es veu el pont de la carretera d’Algemesí i darrere Benifaió.



Consultant el meu arxiu fotogràfic les obres duraren entre l’últim trimestre de l’any 2009 i el primer de 2012, aproximadament uns trenta mesos. En els diaris Levante i Las Provincias replegaven el tema del Tramusser el dia 5 de novembre de 2009. N’hi ha notícies també als mateixos diaris els dies 4 i 5 de gener de 2012. Entre mig supose que també, però no les he revisades.

Havien passat vint-i-un anys des que el diari Levante del dia 20-12-1990 treia el següent titular: “La canalización del Barranc Tramusser sale a subasta por más de 45 millones”, supose que es tractava del projecte, perquè en eixos diners anaven a fer poc. I entre aquella notícia i la del 24-10-2001 del diari Las Provincias que titulava “Benifaió: El Ayuntamiento estudia encauzar el tramo del barranco del Tramusser”, havien aparegut als diaris 90 notícies amb alguna referència al Tramusser i estaven sols a la meitat del temps que costaria de construir. Algun dia reproduiré el meu article que amb el nom de “Barranc del Tramusser” em publicaren a la pàgina 29 del BIM 4 de setembre de 1999, al qual contava la història fins a aquella època, però encara quedava molt per ploure fins que acabaren les obres de canalització.


La canalització que transcorre en la forma que coneguem dins els termes de Benifaió i Almussafes fins els pont de la carretera d’Algemesí, no és tant “dura” en el recorregut que continua des de passats uns dos-cents metres d’ell i fins quasi arribar al pont de l’autopista amb menys formigó, són uns 550 metres i al mig queda el pont del camí Bases-Planes. Quan feren l’obra el llit estava net de vegetació, però en els sis anys que han passat han anat creixent les plantes i fins i tot alguns arbres, almenys al costat més a prop del poble.

 


En les fotos que adjunte podreu observar els canvis produïts, sobre tot relacionats amb la vegetació del seu llit. També teniu una vista aèria del “Google Maps” que conté els tres ponts: carretera, camí i autopista, amb el recorregut més “suau” del llit, què és el que s’ha omplit de vegetació i on es troba la torre elèctrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada