dilluns, 9 de juliol del 2018

PRESENTACIÓ DE LA REINA DE LES FESTES 1993

El divendres 9 de juliol d’aquell any  –per tant hui és el 25 aniversari– tingué lloc la presentació de la reina de festes de 1993, a l’escenari situat davant el Centre Cultural, amb l’assistència de la reina de festes 1992, la srta. Esperanza Marí Benito. I fou proclamada reina de les festes d’aquell any la srta. Lidia Contell Asins, presentada per la Confraria de la Santíssima Creu.


Li acompanyaven un total de dotze senyoretes, els noms dels quals apareixen a les fotografies corresponents i totes elles formaven la seua Cort d’Honor.


El diari Levante-EMV d’aquell dia replegava el següent titular: Ana Belén actúa hoy en la exaltación de la reina de las fiestas de Almussafes”, com efectivament feu tot seguit de la Proclamació, com a homenatge a la reina de les festes i la seua cort d’honor.


El material està tret d’un programa de festes singular, doncs tenia una forma pràcticament quadrada amb 21 centímetres de costats i uns dissenys novedosos per aquella època, tant que portava un faixí de color roig de 15,6 cm. d’altura que l’envoltava tot en sentit horitzontal. Crec que des de 1932 sols s’han fet dos programes quadrats, el de 1991 i aquest. I el primer, crec que és com un estoig quadrat amb la documentació solta dins.


Amb el llibre obert trobaves la foto de la reina i girant la pàgina cap a la dreta s’obria a la seua esquerra un full doble desplegable on apareixien totes les senyoretes que formaven la Cort d’honor amb les seues dades i l’associació o club al qual representaven.


Igual esquema es donava amb les fotos de les clavariesses i els clavaris. I la programació s’estengué des del dia 9 fins el 25, en que es feu el XIV homenatge a la paella al Parc Municipal, que encara tenia quasi tots els pins –i per tant, ombra– que havien conegut des de feia anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada