dimarts, 28 de novembre del 2017

COL•LECTORS I AIGÜES SUPERFICIALS (II)

Continue hui esta sèrie que va començar el dia 13 de novembre en la pàgina d’Almussafes segle XX i en la qual vaig parlar del llit que portava les aigües en les fortes plogudes per dins del col·legi Almassaf antic, la primera part en superfície i la segona per baix del pati de preescolar.

Foto carret 30-11-2000

L’esquema repassat en la publicació anterior canviava a partir del dia 23 de novembre de l’any 1999 en que s’enderrocà el col·legi vell per construir-ne el nou i això obligaria a canalitzar novament el pas de les aigües per dins el nou recinte escolar. Les obres tardaren quinze mesos i el col·legi s’inauguraria el dia 9 d’abril de l’any 2001.

Foto carret 30-11-2000

Al mateix temps que anaven acabant-se les obres al centre es treballava a l’encreuament de l’Avinguda de Paral·lel amb el carrer Cervantes preparant la canalització subterrània que ja en línia recta portaria les aigües per baix dels carrers Cervantes, carrer Major i El Cano fins l’altra part de la Ronda Est, actualment del Síndic Antoni Albuixech.

BIM nº 9, pàg. 36, de desembre de 2000

Les primeres fotos que acompanye encara eren de carret perquè estan revelades amb data de 30-11-2000, són les que representen el llit subterrani de les aigües fins arribar a la Ronda. Aquelles obres s’havien començat el dia 16 d’octubre segons s’explica a la pàgina 36 del BIM nº 9 de desembre de 2000 i es construïa un col·lector de 320 metres de llargària. Per això, el tema canvia ja a la pàgina d’Almussafes història recent, perquè a més n’hi ha aspectes del mateix, que són posteriors.

Foto carret 20-02-2001 

Quan el centre educatiu està quasi acabat, es construeix per dins el pàrking del mateix la canalització subterrània que connectaria amb la part feta un poc abans des de l’avinguda de Paral·lel, és també una foto de carret del dia 20 de febrer de 2001. Així, n’hi hauria una subterrània –la que es veu en obres– a més de la superficial que anava per dalt.

 

Encara es farien canvis en l’eixida de la canalització superficial que anava pel pàrking en març del 2004, lleven el baden que s’havia fet a la vorera inicialment i una part del desaigüe es fa subterrani ampliant la faena feta al carrer tres anys arrere, quedant la possibilitat de desaiguar també per dalt la vorera en cas de necessitat.

  

Les últimes fotos són actuals i corresponen a l’eixida del col·lector a superfície per tal de portar les aigües fora del casc urbà.

Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada