dimarts, 21 de novembre del 2017

SANTA CECILIA DE FA QUARANTA ANYS (1977)

Aquest títol és exactament el mateix del que vaig escriure l’any anterior, encara que el contingut diferirà en algunes coses, sobre tot en els noms i les edats de les persones que foren protagonistes. Amb ell continue fidel a la meua cita amb Santa Cecilia ja per quart any consecutiu, adjuntant-vos alguns materials documentals i gràfics i al mateix temps parlant-vos de detalls que apareixen al programa del que fou aquella festa de fa quaranta anys i que repetia l’esquema que s’havia fet per primera vegada en 1976.


Ja vaig comentar l’any passat que en aquella època els actes en honor de Santa Cecília es celebraven en la primera setmana de desembre i així, en l’any 1977 foren els dies 3 i 4. Ara solen celebrar-se al voltant de la data del 22 de novembre.


També vaig fer el passat dia 16 un breu resum sobre la història de la banda a propòsit del quaranta aniversari de l’article publicat al diari Levante del dia 16 d’octubre de 1977.

En aquell moment continuava com a president de la Societat Musical D. Ramón Monserrat Ribera i segurament també D. José Esteve Baldoví com a secretari, si fem cas de les fotos que s’acompanyen.
 
Traspàs del regnat, darrere cares conegudes

I al parlar del programa de 1977 no podem evitar fer-ho d’algunes de les persones que foren protagonistes per segon any, com era el cas de la de "Reina de la Música" i la seua Cort d'Honor, encara que després en la banda ficaria "Musa de la Música".

Amb el president Ramón Monserrat

Aquell any Ricardo Barberán Llorens que sempre havia estat molt implicat en la Societat Musical proposà que la seua neta Carolina Duart Barberán fora la reina però per tema d’estudis no podia i aleshores li ho digueren a la germana menor María Dolores que amb els seus onze anys seria la reina. Ricardo tenia molt bona lletra i s’encarregava de fer els diplomes que després es lliuraven i en aquell moment fou també l’encarregat de redactar el text del discurs que llegiria la seua neta.

Llegint el seu discurs, Mari Carmen darrere

Al programa figura escrit que el dissabte 3 de desembre a les 6 de la vesprada tingué lloc una cercavila per part de la banda, a continuació un sopar de socis i al final la proclamació de la Reina de la música 1977-78, la senyoreta María Dolores Duart Barberán i la seua cort d’honor formada per Ana María Villalba Calatayud, Mari Carmen Domínguez Montero, Adela Girona Giménez i Esmeralda Navarro Girona. En això és produïa un canvi respecte l’any anterior i és que aquelles xiques eren ja senyoretes però ara eren xiquetes entre 10 i 12 anys. María Dolores va rebre el títol de Teresín Cunyat Iborra, que com a primera “musa” acabava el seu regnat.

Ficant la cinta a l'estandard, al seu costat Faustino Climent

El dia següent, diumenge 4 de desembre a les 9 del matí, la reina i la seua cort d’honor, la Junta Directiva mi la banda de música replegarien dels seus domicilis els 11 educands que s’incorporaven a la banda. A les 11 es faria un acte social al local de la “Lira Almussafense” i a les 11’30 acudiríem a missa solemne. Després es faria el tradicional concert, dirigit pel mestre D. Enrique Gosp Martínez.

Lliurant un diploma a Vicente Villalba Forcada, 
darrere es veu Romualdo Martí

El programa del qual parle procedeix de l’Arxiu del meu amic Vicente García Castillo.

2 comentaris:

  1. Vicente, m'agrada molt que entres per ací. Ja veus que el personal es queda simplement en el poc que diu el Facebook. Tornaré a ficar sols una foto allà.

    ResponElimina