dijous, 23 de novembre del 2017

VINT-I-CINC ANYS D’UN VIATGE INOBLIDABLE A DISNEY WORLD

En estos dies es compleixen 25 anys d’un viatge que vuit alumnes i un mestre feren a Disney World, a Orlando (Florida), als Estats Units. Algunes d’estes informacions ja les vaig traure repartides en tres publicacions els dies 24 de novembre i l’1 i el 5 de desembre de 2014, per tant ja fa tres anys però com alguns de vosaltres no les véreu en aquell temps, em sembla un bon moment per recordar-ho.


Hi estigueren entre els dies 22 i 25 de novembre i visitaren diversos parcs: el Magic Kingdom park, el Busch Gardens parks i l’Universal Studios Florida. Portaven un “super passe” per a quatre dies i tres parcs.


Els protagonistes infantils d’aquella aventura transoceànica foren sis xiquetes i dos xiquets: Marina Alepuz, Leticia Calabuig, Mayte Canet, Amparo Dalmau, Sonia Domínguez, Mari Cruz Grau, Mario Bellver i J. Pascual Bosch, als quals acompanyava el seu professor D. Francisco Chalmés. Era el resultat d’haver aconseguit el primer premi del concurs nacional de Tràfec en la categoria de Cicle Mitjà amb el treball nomenat “Duendi-tráfico” i quan feren el viatge tenien onze anys. Hui, si les sumem els 25 que han passat ens trobem amb adults de 36 carregats de les responsabilitats normals de l’edat.


Però aquell viatge fou el final d’una gran aventura. La notícia del premi aconseguit fou arreplegada a diversos diaris en agost i setembre de 1992. Foren rebuts pel president de La Generalitat, Joan Lerma i la presidenta de la Diputació de València, Clementina Ródenas, que felicitaren personalment a alumnes i professor. A nivell local, també visitaren el nostre Ajuntament on reberen la felicitació de l’alcalde del moment, Vicente Escrivà Ribes.


Els dies 1 i 2 de novembre el grup viatjà a Salamanca, Àvila i Segovia. En Salamanca estigueren al Centre Superior d’Educació Vial i el director general de Tràfec, Miguel Muñoz Medina, va presidir l’entrega dels premis a cinquanta-tres escolars dels sis col·legis guanyadors de tota Espanya.

  

El material utilitzat en la part fotogràfica correspon a tres fulls de l’àlbum de l’exalumna Sonia Domínguez i una foto del mestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada