dissabte, 23 de juny del 2018

“RULO”. VÍDEO

He buscat a la meua llibreta d’aquell curs i en eix dia està escrit el següent: “A les 15 hores i un poc ens hem anat al teatre. Actuen un grup d’Infantil i el de D. Paco Chalmés amb “Romance del Rulo”. He gravat l’obra en vídeo… A tercera hora del matí havia anat a ajudar a D. Paco a preparar l’escenari per a la vesprada, perquè anaven a assajar i al migdia havia tornat a ajudar-ho a col·locar uns “ulls” sobre la tela negra de darrere l’escenari (el fons)”.

 

Abans de jubilar-se D. Paco havia fet una adaptació per portar a teatre els versos del “Romance” que en 1963 –amb motiu del quaranta-cinc aniversari– havia publicat Martín Magraner Girona al llibre de festes d’aquell any.

 

A la representació de la vesprada acudí una de les filles de l’autor, no estic segur si era Dorita o María José, encara que pense era la primera, apareix en un parell de fotos d’aquell dia. Era la segona vegada que la veia i no la coneixia tant. Segurament alguna persona podrà identificar-la.


A més de gravar el vídeo vaig fer quasi cinquanta fotografies de tot l’acte, una de les quals ja ha aparegut dins una part de l’article. Hui acompanye 7 més que al tractar-se d’un vídeo no sé acompanyar per ací, però que les veureu al blog.


La gravació dura un total de 18:52 encara que els dos primers minuts i quart apareix el  teló tancat mentre es sent la veu de la companya Isabel García que explica de què va i entre altres coses diu que la representen tots els alumnes del grup de sisé C i que l’autor de l’adaptació és D. Francisco Chalmés. Al ser una representació escolar destinada fonamentalment a xiquets/es sentireu els sons normals en aquests actes.


L’accés directe al vídeo és el següent:
https://youtu.be/6vcA5e1XrN4

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada