dissabte, 30 de maig del 2015

PATI DE LA CASA DE L’AIORA

Aquest matí ha publicat el nostre amic Óscar Plaza un parell de fotos d’obres al pati de l’antiga casa de l’Aiora en la pàgina d’Almussafes. Sembla que estan enderrocant un edifici annex a la mateixa que estaria malament. S’aprecia un pati quasi mort si no fora per les plantes que hi queden.

Eixes visions de ruïna i abandó contrasten amb la vida d’aquell temps que està representada en la foto que acompanye, en ella es pot observar un pati amb plantes, entre elles una parra per donar ombra –m’imagine que seria eixa planta–, n’hi ha bancs als costats, el pati està net i la casa sembla habitada.


Es tracta d’una foto feta el curs 1975-1976 per un treball d’alumnes de vuité d’EGB –del mestre don Francisco Chalmés, al que ja he fet al·lusió en altres publicacions– que volien estudiar com estava el poble amb els canvis grans que es preveien amb l’arribada de la factoria Ford. Té per tant 38 anys aproximadament.


Jo no he entrat mai a eixa casa i per tant no conec quasi res d’ella, sols la tinc vista des de la terrassa del costat, però comparant amb algunes fotos actuals fetes per mi, crec que correspondria a la part de darrere, la que donava pas o comunicava amb l’hort d’Aiora.

Fique també una foto actual –es del 9-3-2014– per veure com estava el pati fa menys d’un any.

Publicat al Facebook “Almussafes” el dia 13-01-2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada