dissabte, 2 de maig del 2015

SERIA PER OUS… EN LA GRANJA DE PERERA!

Estem en l’any 1991 i el dia 28 de febrer es desplaçaren a la granja de Perera que en aquella època estava en funcionament i constituïa un lloc ideal per a impartir una “classe de naturals” envoltats de la realitat de la granja. Els 36 alumnes de tercer A i jo anaren junt els alumnes dels altres grups de tercer, els de Vicente Emeterio i Amàlia Dolz.

Pense que anaren seguint el camí més recte: Parc Central, carrer Santa Ana, carrer Pontet i ja després de la Ronda Sud pel camí rural que hui limita amb el quarter de la Guàrdia Civil. I arribaren a la granja des de la part de darrere, que estava a l’interior de la propietat.

Allà se’ls explicava com funcionava, es feia un recorregut pel recinte tancat i s’entrava dins una de les naus amb les gallines, es veien dins les gàbies, com s’alimentaven amb aquelles “tolves” mecanitzades que distribuïen l’aliment al llarg de tota la nau i al mateix temps en les tres o quatre línies d’animals que n’hi havia. També podien observar les cintes transportadores que replegaven els ous per baix de les gàbies i els portaven fins el lloc de classificar i envasar, etc. I és imaginable que més d’ú/una es “tapava el nas” com a reacció a l’olor produït per milers de gallines dins un recinte tancat, encara que n’hi haguera ventilació.

Al final, els propietaris els donaven un ou a cada alumne/a que portaven a casa, si es que arribava, perquè algú/na faria la truita pel camí...

Anaren a aquell lloc en un parell d’ocasions. L’anterior fou cinc anys abans, el 26 de febrer de 1986, aleshores estaven en quart C en un grup amb 34 alumnes. Crec que també n’hi alguna imatge d’aquella visita.


En la foto que acompanye, posterior a la visita i ja com a colofó de la mateixa, els alumnes posen encantats amb l’ou rebut com si fora un trofeu. I una gran part l’ensenya a la càmera.

Publicat al Facebook el dia 17-11-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada