dissabte, 2 de maig del 2015

SOCIETAT MUSICAL LIRA ALMUSSAFENSE EN 1975

Hui, que és un dia assenyalat tant per a la música com per a mi, volia escriure alguna cosa i ací la teniu.

En la pàgina web de l’Ajuntament d’Almussafes es diu en la corresponent fitxa d’associació que la Societat Musical Lira Almussafense es fundà en l’any 1930 i que compta amb 364 socis, segurament en l’actualitat les dades no seran exactament les mateixes.

Amb motiu de la data de Santa Cecília, la Societat Musical Lira Almussafense ve editant des de fa una dotzena d’anys un preciós programa de festes en color i amb paper de qualitat on podem trobar: un saluda del president i la Junta Directiva de la Societat Musical, s’informa del programa d’actes, s’inclouen els nous músics, apareix el número de loteria de nadal, es fa història i de vegades es recorden incorporacions de fa 25 anys, es donen informacions diverses,  apareixen fotos de la musa o les dames i també una part de publicitat.


Però d’una forma o altra sempre s’ha editat algun document, més modest que els actuals, que informara als socis i sòcies de la Societat dels actes que s’havien preparat per celebrar el dia de la patrona. És el cas del que acompanye de 1975.


Varies coses d’aquest programa han cridat la meua atenció, la primera és que la festa es celebra amb actes els dies 5 i 6 de desembre, en segon lloc l’expressió Cena de “Baix Bras” per parlar de Cena de “sobaquillo”, una més es la frase “...en las fiestas Cecilianas de este año...”  crec que no és una frase habitual per parlar-ne d’estes festes i per últim el detall de que són 450 socis i tenien la meta d’arribar als mil en el termini d’un any... Era el director de la Banda: D. José Mª Alba Llácer.

En els moments en que elabore esta informació deu estar celebrant-se el concert tradicional en honor de la patrona.

El fullet de 1975 que apareix me’l passà el meu amic Vicente García Castillo, junt a altres, cosa que li agraïsc profundament.

Publicat al Facebook el dia 22-11-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada