divendres, 10 d’abril del 2015

CRÒNICA D’UN CAMPIONAT D’EUROPA DE COTXETS (I)

Durant tota la setmana que ha passat entre els dies 11 i 16 s’ha celebrat a Almussafes, al circuit de l’Associació d’automodelisme Autet Almussafes –situat al Polígon Industrial– el campionat d’Europa en cotxets de categoria 1/10 touring gas 200mm, que no sabria traduir bé el que significa, sols puc dir-vos que són cotxets amb una potència de 1,8 CV, que pesen al voltant de 1,7 quilos, que els seus motors arriben per dalt de les 40.000 rpm i que en les rectes poden superar els cent quilòmetres per hora. Són dades del “mestre Internet”.



Jo l’he visitat en cinc ocasions i he viscut l’ambient durant unes quantes hores en total. Tot començà el divendres anterior, dia 8, quan vaig passar pel costat del circuit i vaig entrar, era la primera vegada que ho feia, estaven netejant primorosament amb aspiradora totes les partícules de pols, arena, pedretes i plantes que s’havien apoderat de la pista en els temps previs a la proba que s’havia de celebrar. Dins tot estava buit: els boxes, la tribuna,... i sols algunes persones de l’organització acabaven de preparar el recinte per l’esdeveniment.


El dilluns 11, vaig acudir de matí i em va sorprendre molt l’ambient que es respirava. Als boxes es repartien els equips que muntaven i desmuntaven quasi completament els xicotets vehicles, calibraven totes les peces i els preparaven pel moment en que els tocava eixir.

El soroll era semblant als de les carreres de cotxes grans però amb molta menys intensitat. Al circuit estaven alguns cotxets competint en grups de deu, els pilots dalt la tribuna i els mecànics baix junt la pista. Al voltant, alguns regulant els carburadors i calfant els motors per estar preparats per la següent eixida. El departament de verificacions feia la seua tasca. Eixien a la pista durant uns cinc minuts i es computaven els temps de les tres millors voltes seguides al circuit... que no sumaven en els millors casos un minut. Els jutges i els controladors del temps feien la seua tasca... Als extrems del recinte, els compressors també feien el seu soroll quan els pilots procedien a netejar els cotxes després de fer els seus recorreguts.

  

També n’hi havia qui reposava forces menjant-ne algun entrepà... Al passar per entre mig de les taules sentia parlar anglés, francés, alemany,.. i se’m feia rar no sentir la nostra llengua, dies després descobriria que els nostres conciutadans estaven tots junts als boxes del final. Amb els estrangers –davant les dificultats lingüístiques– jo mirava, sonreia, feia fotos i continuava el camí. Vist des de la tribuna, tenien al fons i a la part dreta del circuit els marcadors electrònics que anaven marcant el temps i les voltes de cada vehicle.


El canviant tauló d’anuncis anava traient en paper els resultats dels primers grups en la primera manega. Cada dia es farien dues i reflectirien els resultats aconseguits en cadascuna d’elles per mitjà de la participació dels deu grups que replegaven un total de cent inscrits.

Fora, el servei de càtering funcionant i els pàrquings de cotxes amb prou vehicles de diferents procedències.

Publicat a la pàgina del Facebook “Almussafes” el dia 17-08-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada