divendres, 3 d’abril del 2015

MANUEL CHAQUÉS

Hui l’amic Rafa Asins ens ha obsequiat amb una bonica imatge del carrer de Manolo Chaqués. Això m’ha donat peu a elaborar la següent informació.

El dia 25 de març, quan parlava del “Safareig públic” i de l’accident que cent anys abans havia passat, vaig fer referència a la revista “La Semana Gràfica” publicada el dia 6 d’abril de 1929 i de la qual vaig traure la fotografia de com estava el “safarreig” en aquella època.

Hui torne al tema d’aquella revista, perquè el diumenge 31 de març de 1929 es va ficar el nom de “Manuel Chaqués” a un carrer –en un altre moment ja l’ampliaré, perquè crec que hagueren dos carrers amb el mateix nom o amb lleugeres variants–. Però qui va ser “Manuel Chaqués”?. La revista arreplega la següent informació: “El Director general de Industria, don Vicente Gay y el héroe don Manuel Chaqués –que murió al salvar en el mar la vida de una mujer– a quienes la villa de Almusafes, donde nacieron, dedicó el domingo dos de sus calles”. Aquell mateix dia fou també quan Vicente Gay estigué present en la inauguració del seu carrer.


És una pena que el material de l’Arxiu Municipal referit a aquell temps es perdés cremat al principi de la Guerra Civil, per la qual cosa ja és impossible consultar el llibre de sessions de Plens Municipals on les autoritats del moment decidiren atorgar-los esta distinció. Es suposa que allí es contarien els mèrits del nostre veí, del que poc més coneguem.

Acompanye la foto que apareix a la revista al·ludida sobre el personatge que hui ens interessa.

Publicat al Facebook el dia 09-08-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada