divendres, 10 d’abril del 2015

CRÒNICA D’UN CAMPIONAT D’EUROPA DE COTXETS (II)

El dimecres 13, vaig tornar quasi al migdia i ja semblava tot més organitzat, de fet ja portaven dos dies de competició.  He descobert ja la zona de boxes dels espanyols. He parlat amb alguns d’ells de com va la prova i de coses generals, de com va funcionant cada moment del campionat. Tractava de conèixer tots els aspectes interessants del desenvolupament de les proves.


He mirat la participació pel seu origen. Un 69 % són estrangers: alemanys, francesos, anglesos, portuguesos, italians, etc. I l’altre 31% espanyols, al llistat no apareixia l’origen dels nostres, però sé que alguns eren valencians –de València, de Gandia, d’ací,...–, també n’hi havia madrilenys, asturians,... detalls que he conegut al mateix temps que parlava amb els protagonistes.


He parlat de la carburació del motor i de com el calfen abans d’eixir a pista. Dels preus dels motors i els cotxets en generals. La veritat és no és una afecció barata. I quan es desplacen a competir tenen les despeses d’hotel, les dietes, etc...


Els marcadors electrònics informen de com queda cada prova parcial. El primer número feia referència al cotxe i els de darrere als segons de temps que tardava en completar les millors tres voltes, quan un cotxe se’n ix de la pista ha de començar una altra vegada.


Algú m’ha comentat que al dipòsit de combustible caben 75 cl i que val per a donar unes 15 o 16 voltes al circuit.

Tot el procés és una repetició de coses. Passar pel departament de verificació, ficar rodes noves, calfar motors, participar –els pilots dalt la tribuna i els mecànics baix junt les pistes– tornar a verificar, analitzar combustibles, netejar els cotxets amb aire a pressió, comprovar els resultats al tauló d’anuncis, etc...


Quan torne el divendres 15 pel matí, ha plogut un poc i s’ha parat la competició, la gent ha envaït les pistes a l’espera de que el sol isca i les aixeque un poc per continuar, cosa que es resol prompte i la competició torna a agafar marxa. Esta vesprada hauran acabat totes les sèries obligatòries i passaran a les que han de catapultar alguns a la final de demà.


Veig que la RCRacing.TV televisa les proves en directe a través d’Internet.


Publicat a la pàgina del Facebook “Almussafes” el dia 18-08-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada