dimecres, 15 d’abril del 2015

GRANJA ESCOLA DEL MAS DEL CAPELLÀ (I)

Els dies del 28 de maig a l’1 de juny de 1990 marquen al calendari la meua primera visita a la Granja Escola del “Mas de Capellà”, en la carretera de Llíria a Olocau i entrant a la dreta de la carretera al poc de passar el poble de Marines Nuevo. Actualment –i després que han passat 24 anys– encara arribem a ella per un camí sense asfaltar pel qual passaven fins els carros de combat de l’exèrcit que tenen –o tenien– els quarters per aquella zona.

Sí, fou la primera visita meua amb alumnes, eren els corresponents a la tercera promoció, amb la qual vaig compartir tres cursos, els que anaven des de 1988 a 1990. Teníem el grup D del col·legi Almassaf i en cinqué nivell eren un total de 34 alumnes. Començaren per estances de 5 dies, amb el pas dels anys les feren de 3 dies i alguna de les últimes ha segut una simple visita d’un dia.

Supose que els alumnes s’ho passaren bé i els deixà uns quants records gravats en la seua ment: els animals, les plantes de l’hort, els tallers, l’excursió del dimecres caminat a Olocau, els racons i l’actuació del foc de campament del dijous per la nit, són coses que jo també mantinc en la meua memòria, encara que jo he tingut la sort de reviure l’experiència moltes vegades més.

Dormir fora de casa era per aquells alumnes una aventura que podien repetir durant quatre nits seguides. Se’n anaven molt il·lusionats, s’allunyaven per primera vegada dels pares i al final ploraven a l’hora de tornar a casa.

Sempre m’ha agradat portar-me la majoria dels xiquets i xiquetes, però no era una tasca fàcil la de convèncer als pares perquè consentiren i tampoc era una excursió barata en èpoques de poca abundància i molt de sacrifici familiar... En els últims viatges he fet ple d’alumnes en més d’una ocasió.

A aquella visita meua han seguit fins a dotze més amb altres promocions d’alumnes i amb les mateixes il·lusions infantils. Sempre al final del cicle, com una espècie de premi col·lectiu, en forma d’experiència única per a cadascun/a d’ells i elles.


La fotografia que acompanye correspon a l’acomiadament, està tot el grup amb els monitors i els responsables de la granja. També estem els tres mestres que els acompanyaren: Amalia Dolz, Vicente Emeterio i jo. En aquell viatge feren més de 100 fotos, en una època en que els “carrets” s’havien de revelar per arribar a la visió de les imatges.

Publicat al Facebook el dia 17-09-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada