dimecres, 27 de gener del 2016

CRÒNICA DE LA CELEBRACIÓ DEL 30 ANIVERSARI DEL CENTRE CULTURAL

Ahir tingué lloc un Acte Commemoratiu en forma de celebració festiva del trenta aniversari de la inauguració del Centre Cultural, lloc al que també anomenem més familiarment com a “Casa de la Cultura”.

Tot estava molt ben organitzat des de Protocol de l’Ajuntament i es va desenvolupar d’una forma fluïda seguint totes les passes marcades.


Començà amb la Benvinguda per part de les nostres autoritats –Toni González i Teresa Iborra, en qualitat d’Alcalde i regidora de Cultura– als convidats, al “hall” del Centre Cultural.

Ja dins la sala, l’Acte programat començà amb la interpretació de “El Cant dels Ocells” per part de la xelista Helena Bosch. A continuació es presentà. L’obertura del mateix anà a càrrec –com no podia ser menys– de la regidora de Cultura Teresa Iborra.
  
Maria José Girona anava convocant a l’escenari a les diferents persones que estava previst que intervingueren dirigint a la sala unes paraules. L’ordre va ser: Joan Lerma –expresident de la Generalitat Valenciana i autoritat que el va inaugurar fa 30 anys–, José Mª Bullon –gestor Cultural al llarg d’estos 30 anys–, Vicent Escrivà –alcalde en aquell moment i impulsor de la seua construcció–, Cecilio Alcaraz –cronista oficial–, Mª Carmen Añó –primera conserge–, Mercé Magraner –expofessora de l’EPA que es va crear dins els seus locals–, Helena Bosch –Musa de la Música actual–, Alícia Benavent –presidenta de les Dones Progressistes–, Mª Carmen Sáez –presidenta d’Argila de l’Aire i què recità un poema de Marc Granell– i Toni González –alcalde d’Almussafes–.

L’acte havia començat amb música d’Helena Bosch al xelo i també hi estigué present en dues ocasions per part del pianista Gerson Padilla, que actuava entre les diferents intervencions i al final el mag Luís La Font també ens delectà amb un espectacle màgic.

Tinguérem intervencions de totes les classes: institucionals, socials  i festives. Algunes d’elles carregades de profunda emoció. L’acte va ser molt complet. Al ser un dia laborable va reunir menys públic del que haguera estat en un de festiu, però era el que corresponia a l’Aniversari. Tot el poble havia segut invitat a través de cartells col·locats a l’efecte o a través de la pàgina municipal a les xarxes socials.

A l’entrada se’ns entregava una bossa commemorativa de l’Acte i un fullet amb part del discurs que jo havia preparat donada la meua condició de cronista. El fet em pillà per sorpresa, perquè no m’ho esperava.

  

A continuació eixírem a l’entrada del Centre Cultural on es procedia a inaugurar una mostra fotogràfica històrica d’aquell dia de l’Arxiu de Maiques col·locada al voltant de l’escala que puja a la planta de dalt. També n’hi havia unes vitrines amb material divers que arreplega part de la història de les activitats culturals festes al llarg d’estos trenta anys, que pertany a l’Arxiu del cronista.


Després es feu un refrigeri a la cafeteria del Centre Cultural i es clausurà l’acte oficial.


Afegir, que per la vesprada alguns xiquets i xiquetes participaren en tallers a l’esplanada frontal del Centre Cultural.

M’haguera agradat disposar de més fotografies de l’Acte.

Publicat al Facebook el dia 19-11-2015, en la pàgina d’Almussafes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada