dimarts, 5 de gener del 2016

CRÒNICA DE LA INAUGURACIÓN DEL CENTRE CULTURAL

Hui vaig a contar-vos un poc d’aquella obra i de com es va produir la inauguració. La confecció de l’avantprojecte de la “Casa de la Cultura” apareix per primera vegada en informacions de febrer de 1980, incloses al primer BIM, editat per l’Ajuntament en març de 1980 i que portava el número 0. En l’any 1981 es signa l’opció de compra del solar. En abril de 1983 ja han començat les obres, tal com es pot veure en una foto de la portada del BIM.


En altra foto meua que acompanye, feta en març o abril de 1984 –un any després de l’anterior– l’estructura de l’obra s’aprecia més avançada.


I arribà la data del 18 de novembre de 1985, el dia assenyalat per la inauguració. Per la vesprada les autoritats municipals amb el nostre alcalde Vicente Escrivà al front reberen a la porta de l’Ajuntament a les autoritats més importants de la Comunitat Valenciana i la província de València en aquell moment. Pertanyien al Partit Socialista i eren Joan Lerma, Eugenio Burriel, Cebrià Císcar i Antoni Asunción, els quals acudiren en qualitat de president de la Generalitat, Governador Civil, Conseller de Cultura, Educació i Ciència i President de la Diputació de València, respectivament.

Caminaren en comitiva fins el Centre Cultural on el poble il·lusionat els esperava a l’esplanada d’enfront. Entraren i el nostre alcalde els mostrà i explicà totes les dependències. La veritat és que jo no recorde on em vaig ficar, però crec que estava també fora.

A continuació es feu l’acte protocol·lari. Jesús Gil com a regidor de Cultura va ser l’encarregat de presentar els intervinents. Començà parlant Vicent Escrivà i a continuació ho feren Cebrià Císcar i després Joan Lerma. Quan aquest últim acabà el seu discurs va procedir a retirar la cortina que amagava la placa commemorativa, fet que inaugurava oficialment la construcció. Els veïns i veïnes ocupaven l’entrada de l’edifici però molts estaven fora perquè no hi cabien.

A continuació la sala d’actes es va omplir amb les autoritats en primera fila. Assistiren a un concert de la nostra societat musical “Lira Almussafense” i l’acte finalitzà amb un castell de focs d’artifici.


Esta vesprada a les 19 hores n’hi ha “l’ACTE OFICIAL 30 ANIVERSARI CENTRE CULTURAL” a la sala d’actes. Supose que moltes persones ja ho sabran. Després s’inaugurarà, per part de les autoritats, una mostra de fotografies històriques d’aquell moment i una exposició de materials diversos al voltant del funcionament del Centre Cultural durant estos trenta anys.


Acompanye també una foto del detall que l’Ajuntament regalà a tots els veïns i veïnes del poble amb motiu de la inauguració del Centre Cultural, que com ja sabreu hui fa trenta anys.

Publicat al Facebook el dia 18-11-2015.

Compartit a la pàgina de RIBERA PARLA, tens molt a contar! el dia 18-11-2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada