dissabte, 17 d’octubre del 2015

DESTILERIA DE LEVANTE

Durant molts anys estigué al carrer Major la “Destileria de Levante” de don Fulgencio Alós Asins.  Seria a principis dels anys vint quan es ficà en marxa a jutjar pel que es diu al retall d’un diari –del que no coneguem la marca– però que va eixir publicat l’1 de gener de 1935, tampoc es veu molt bé la referència de l’any.


La imatge que acompanye pertanyia a un almanac de l’època del qual penjarien els fulls dels dotze mesos agafat per unes grapes. Correspon a una bella dona, que he intentat identificar però no ho he aconseguit, no sé si seria alguna artista de cine d’aquell temps.


Crec que al llarg de la seua història estigué situada en dos emplaçaments diferents, ja que fins l’any 1956 figura als anuncis de l’època que eixien als llibres de festes en un número parell –Avenida José Antonio 104, hui carrer Major– i des del 1957 passa a ser imparell, exactament el número 135 del mateix carrer, encara que no apareix a la publicitat.

En l’almanac tampoc figura amb números d’impremta l’any 1958, que sí està escrit en bolígraf, ja que aquest vindria als fulls grapats de la part baixa que no es conserva. El número de telèfon era el 9, això dona a entendre que al poble n’hi havia poc números de telèfon, no sé si arribarien al 30, m’he trobat amb un número 22 de la “fàbrica de fundes de palla”.


A la publicitat diu “Fábrica de Licores, Anisados y Jarabes – Anís y Kola LEVANTE Naranjada natural ALÓS”, però entre totes les especialitats n’hi havia una amb nom prou curiós destinada a aquells que al bar no saben què demanar i diuen “cualquier cosa”… del qual també acompanye l’etiqueta que figurava a les botelles.

He sentit comentaris de que quan instal·laren la Ford en l’any 1976 havia deixat de funcionar.

Des d’ací done les gràcies a Na Rafaela Alós Torregrosa, filla de D. Fulgencio, tant per les imatges que acompanye com per la informació que hui proporcione.

Publicat al Facebook el dia 22-04-2015 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada