divendres, 2 d’octubre del 2015

PASSADÍS DE L’ESCOLA VELLA

Totes les persones del poble que estudiaren en aquella escola durant els quasi quaranta anys que funcionà hagueren de recórrer-ho moltes vegades, sobre tot quan estigueren en primer o segon d’EGB, més tard, els mateixos cursos d’ensenyament primari. En un principi, fins que els grups passaren a ser mixtos, crec que les xiques anaven directes per l’escala al pis de dalt i els xiquets entraven a la planta baixa des de l’altra porta. Però ambdós passadissos es diferenciaven poc per l’estructura i la il·luminació.

I aquell recorregut no ho feren sols els alumnes, també els pares i les mares quan venien a parlar amb els mestres o a les reunions de pares, quan es feien.


Era un corredor llarg i estret que segurament hui no podria fer-se perquè els temps han canviat i les normatives també. Encara que si tenia rampa a les dues parts. També era fosc, no tenia quasi llums i les finestres que donaven al pati tenien persianes enrotllables de fusta que tampoc deixaven passar massa llum. A l’altre costat estaven les aules, cinc al llarg de tot el recorregut.

Si entraves per la torre les aules estaven situades a la part esquerra. Després de fer la pujadeta amb la font a la dreta i un balcó dalt entraves i trobaves els aseos a l’esquerra i una fotografia gran d’un paisatge de l’horta valenciana amb barraques, giraves a l’esquerra i ja estaves al passadís, la primera porta corresponia a un armari humit al que es guardava el material escolar i després les cinc aules, al final del corredor trobaven dues portes, la de l’esquerra corresponia al despatx del director i la de la dreta a un quart que tenia tots els aparells que regulaven la il·luminació del Parc Central. Al final també podíem trobar-nos un tauló d’anuncis gran, en la part dreta de l’eixida al porxe que comunicava amb el pati.


S’acompanya també una foto amb el forat situat a la part de dalt que comunicava amb les aules i donava un poc de ventilació. Ací, estem a l’any 1998 i el cartellet groc situat al costat esquerre de la porta assenyala que és la classe de 1er A de Primària i la professora Elena Rabadán. Segurament, fou l’últim curs abans de eixir fora a esperar que l’enderrocaren i la feren nova.

Publicat al Facebook el dia 15-03-2015 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada