diumenge, 18 d’octubre del 2015

VISTA D’ALMUSSAFES EN L’ANY 1976

El que es veu és una imatge que resum una època passada de fa quasi quaranta anys. A la partida de la Foia estaven construint-ne la factoria de Ford i dins el poble començaven a construir les finques de pisos que després formarien part del nostre paisatge urbà i que servirien per acollir la immigració que provocava.


Cal conèixer el lloc per identificar-ho. Però la foto està treta aproximadament des de l’actual carrer Cano, en la part que dona entrada a un gran solar buit d’edificis, que ha quedat encaixat entre les darreres de les cases del carrer Major i les construccions del carrer Sant Josep.

El bloc de pisos que s’aprecia a la dreta crec que fou el segon construït a Almussafes, hui forma part del carrer Pinar que encara no existeix –sols n’hi ha l’entrada– perquè l’hort de l’Aiora ocupa el terreny. Darrere la tàpia verda per la vegetació que la cobreix es troba una palmera i un poc després es troba la casa de l’Aiora, que tenia una porta que hi donava accés.

Al final s’aprecia la torre de l’església que encara tenia la forma d’aquella època perquè des dels anys vuitanta canvià la part alta. A la part esquerra es veu una construcció incompleta de pisos que crec correspon a l’edifici situat al cantó del carrer de Sant Josep amb el de Vicente Gay. Seria per tant una de les primeres construccions –sinó la primera– d’aquell carrer que amb el temps es convertiria en un dels més llargs del casc urbà, paral·lel al carrer Major.

El camps serien ocupats uns anys després per les construccions de la Finca Roja i les del carrer Sant Josep.

Torne a dir que la imatge forma part d’una col·lecció de fotos que feren uns quaranta joves de vuité d’EGB del col·legi –Salas Pombo en aquell temps–  durant el curs 1975-1976 com a part d’un treball escolar que dirigia el mestre D. Paco Chalmés.

He pensat que ficar esta imatge podia servir per donar-li un poc de marxa a la nostra pàgina que últimament sembla un poc oblidada. Espere que us agrade i si així fora doneu-li al “me gusta”, és la única forma que tinc com a cronista de saber que el que fique és mirat o llegit, perquè us resulta interessant.

Publicat al Facebook el dia 28-05-2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada