dissabte, 17 d’octubre del 2015

LES PROVES CANINES D’AGILITAT (“AGILITY”)

Acompanye una fotografia que vaig fer el dia 1 de gener de l’any 2004 en un lloc del poble que hui costaria identificar, perquè amb el temps canvià moltíssim.


En aquella època jo no sabia molt més que alguns amos de gossos els portaven a llocs semblants per ensenyar-los alguna cosa, divertir-se –ambdós– i poc més. Allí n’hi havia diferents obstacles perquè els superaren els animals d’una forma pareguda a les proves que hem vist fer de vegades a cavalls en l’hípica.

Ara coneguem a això per l’anglicisme “Agility” què és el terme amb el qual apareix normalment als diaris. Una disciplina en la qual alguns veïns i veïnes d’aquest poble estan ben posats a jutjar pel bon número de premis que obtenen sovint a les competicions.

Aquell circuit estava situat –per si encara no heu identificat el lloc– al final de la corba que enfilava ja la recta de la Ronda Est entrant des de València en direcció a Algemesí. Darrere es veu un Parc que també desaparegué més tard –almenys en part– per ficar-ne altra construcció, de la qual cosa ja parlaré un altre dia. Ací es veuen dos “barracons” –a alguns els agrada nomenar-los prefabricats– dels que tenien al col·legi Almassaf situats al Parc de les Palmeres i que després foren l’IES Almussafes, tres anys i altres tres, mentre es construïa el col·legi nou primer i a continuació l’IES nou. Quan netejaren el Parc després d’aquell sexenni alguns es quedaren pel poble: al lloc del que parle, al camp de futbol, a l’hort escolar del col·legi, a alguna parcel·la del poble, etc., l’empresa instal·ladora ja havia fet el seu negoci i no estava massa interessada en reciclar-los a un altre col·legi i ens vingué bé... El circuit de la foto desaparegué d’aquell lloc i se’l portaren al Parc Rural.

La “Real Sociedad Canina de España” diu a la seua web que “Las pruebas caninas de agilidad nacieron en el Reino Unido en el año 1977 y están inspiradas en los concursos hípicos de salto. El perro debe de superar un recorrido con obstáculos diversos, siguiendo unas reglas específicas en cada uno de ellos y recogidas en un reglamento de carácter Internacional. El dueño-guía, puede animar a su perro en todo momento, sin llegar a tocarle, ni llevar nada en sus manos...” i continua amb més informació, que podeu consultar en la web:


La informació que sobre “Agility” es replega a la Wikipedia crec que és al mateix temps resumida però prou completa per fer-nos la idea.

Acompanye també la foto que s’inclou a l’explicació de la Societat Canina. És per tant una foto de la xarxa.

Publicat al Facebook el dia 25-05-2015 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada