diumenge, 7 de maig del 2017

CREUS DE MAIG 2017

L’any 2014 el rellotge del temps local marcà un esdeveniment important des del punt de vista religiós, ja que es complien 250 anys de la relíquia del “Lignum Crucis” que el Pare Pablo de Colindres donà a Dª Manuela Tuvià a la seua casa del carrer de Santa Anna.

A més, és conegut per tots els almussafenys/nyes que la Santíssima Creu és la patrona del poble, festa que celebrem el dia 16 de juliol.

Fins aquell moment sempre s’ha celebrat al poble la tradicional eixida en processó a la Creu de Terme, per tal de beneir les terres del terme i protegir-les de les tempestes i altres fenòmens atmosfèrics.

Però per preparar aquella celebració –de l’any 2014– es formà amb anterioritat una comissió de la qual formava part jo com a cronista i en la que es proposaren activitats. Una d’elles fou la de preparar diverses creus per la Festa de les creus o també anomenada Creu de Maig què es celebra el 3 de maig –segons s’explica en la uiquipedia.org, o enciclopèdia en valencià– festa que es celebra en molts llocs, col·locant-les en distints emplaçaments i implicant-ne la societat civil: l’Ajuntament, les falles, el Centre Cultural Andalús, els clavaris i les clavariesses  etc., a més de les religioses. I allò que començà en aquella data porta ja quatre anys repetint-se, cosa que amb el pas dels anys podria convertir-se en un tradició.

Aquell any vaig fer fotos de totes i el mateix dia 3 vaig fer una publicació sobre el tema. Ací fique l’accés directe a aquella:
https://www.facebook.com/groups/almussafes/permalink/10152075733587227/

Ahir vaig tornar a fer les fotos de totes elles i amb les tretze instal·lades per diferents punts del poble i una –molt senzilla col·locada sobre un paret del hall de la Residència de la Tercera Edat “La Vila” del nostre poble– vaig fer una composició que és la que adjunte. Com faltaven dos per completar el quadre he aprofitat per afegir un poquet de text.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada