dilluns, 8 de maig del 2017

EXPOSICIÓ “250 ANIVERSARI DE L’ALLIBERAMENT DEL SENYORIU DE LA VALLDIGNA”

El dilluns 21 de març tindrà lloc la inauguració de l’exposició “250 Aniversari de l’Alliberament del Senyoriu de la Valldigna”, tal com s’anuncia a la pàgina 15 de l’Agenda d’activitats Almussafes corresponent als mesos de març i abril de 2016.

En la meua qualitat de Cronista vaig enviar un escrit a la Corporació municipal amb data de 13 de maig de 2015 comunicant el fet històric que feia el 250 aniversari el dia 24 de març del present any.


Sabeu que com a resultat de les eleccions canvià la Corporació i el 2 de desembre vaig tornar a enviar l’escrit comunicant-ho. En aquell moment faltaven poc més de 110 dies.

Com a resultat de la col·laboració de l’Arxiu Municipal, la Biblioteca Pública, el Centre Cultural, la Regidoria de Cultura i el Cronista s’ha preparat amb molta il·lusió una exposició que reunirà en la sala corresponent del nostre Centre Cultural un dels documents més importants de la nostra història, com és l’original que porta per títol Libro de Incorporación al Patrimonio Real, de los derechos de Jurisdicción i al Comun i Villa de Almusafes de los Dominicales en el año de 1766” i que constitueix tot l’expedient que va canviar d’alguna manera la vida dels almussafenys i almussafenyes d’aquell moment.


El material és prou delicat i per tal motiu estarà exposat darrere de vidre, però he rebut informació en el sentit de què “aquest document podràs veure’l en imatges digitalitzades o inclòs podràs consultar i tocar, amb les teues pròpies mans, una còpia del mateix que estarà a la disposició dels assistents que vulguen fer-ho”.

Es projectaran els fragments en vídeo de l’obra de teatre “Un passeig per la història d’Almussafes” que es representà fa cinc anys al nostre Centre Cultural amb motiu del 25é aniversari de la seua inauguració i que recullen les escenes relatives a tal efemèride.

Per últim, dir què n’hi haurà un parell de panells informatius que serviran per explicar-nos una part de la història del nostre poble.


En la presentació de la mateixa intervindran diferents persones entre les quals estarà també el cronista, persona que atendrà els propers dimarts i el dimecres la visita dels escolars del CEIP Almassaf i CEIP Pontet que pertanyen a cinqué i sisé curs, als quals se’ls explicarà el tema històric.

Des d’ací aprofite per invitar a tot el poble, que ja acabades les Falles del 2016 i amb la proximitat del descans d’alguns dies de la Pasqua ja en esta setmana també, de segur que tindrà algun moment per a visitar-la.

Publicat al Facebook "Almussafes segle XX" el dia 19-03-2016 i compartit en la pàgina de "Almussafes història recent".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada