diumenge, 12 de setembre del 2021

12 DE JULIOL DE 1996: OFRENA DE FLORS

En un quart d’hora es compleixen vint-i-cinc anys de l’Ofrena de flors oferida a la Santíssima Creu, Patrona d’Almussafes. Coincidí en un dia 12 de juliol com hui i a la mateixa hora, en aquell 1996 era divendres i ara és dilluns. També n’hi haurà una diferència prou important, aquella fou una Ofrena normal, tal com replegava el llibre de festes que acabava al Parc Central on es compondria el tapís de flors i l’actual serà en un altre emplaçament i sense recorregut pel poble.


A aquell llibre de festes es deia: “19:30 Ofrena de flors. Oferida a la Santíssima Creu, Patrona d'aquesta Vila, per totes les entitats locals, acompanyades de la Reina de les Festes i la seua Cort d’Honor, recorreran el següent itinerari: Eixida de l’Ajuntament cap al carrer Santa Anna, plaça del Mercat, Hospital, Plantades, Ausiàs March, Gibraltar, plaça Blasco lbáñez, Mestre Medina, Manel Chaqués, Sant Vicent, Castell, l’Horta, Sant Cristòfol, Sant Bertomeu, Sant Josep, El Cano, Cervantes, avinguda Paral·lel i el Parc Central. En finalitzar l’Ofrena, continuarà la desfilada pel passeig del Parc, Sant Roc, carrer Major, i acabarà al Temple Parroquial, on s’ofrenarà a la Patrona d'aquesta Vila una cistella de flors. L’Ofrena estarà amenitzada per la Banda de la Societat Musical Lira Almussafense i pel grup de Tabal i Dolçaina amb focs d’artifici mentre dure el recorregut.”

Esta vesprada tindrà lloc una Ofrena en temps de pandèmia de Covid-19 i per tant es celebrarà en un lloc fixe com és l’esplanada amb gespa situada entre la torre, l’edifici que es troba al cantó, el carrer Metge Bosch i la plaça Major. L’increment de casos produïts els últims dies ha fet canviar el pla que apareixia al llibre de festes actual amb un itinerari que començava al carrer València i pel carrer Major i amb destí la plaça Major. Aprofite per recordar el que ja deia el llibre a continuació d’alguns actes –com les recollides de clavariesses o de clavaris, totes les processons dels quatre dies més importants de festes i algun més– que portaven com una “etiqueta ressaltada” dins un requadre de color blau i amb la frase: “Covid-19: Acte pendent d’aprovació per part de Salut Pública”

D’aquell any acompanye fotos del final, fetes davant el tapís de flors. Són de la reina i les dames de la cort d’honor –junt les autoritats del moment–, de les clavariesses i dels clavaris, d’aquests últims també s’inclou una foto portant una cistella mentre seguien l’itinerari marcat.

Publicat al grup de Facebook “Almussafes segle XX” el dia 12-07-2021.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada