diumenge, 12 de setembre del 2021

ÚLTIMS DIES DE FESTES DE 1996

 Tal com deia l’any passat parlant de la festa anterior, la de fa 26 anys, quan es passen dels dies més tradicionals i importants –compresos entre el 13 i el 16– encara quedarien altres actes que farien que els dies dedicats s’allargaren al calendari. Serien el mateix pràcticament que els recordats al parlar de 1995, en 1996 estaven el dia 18 els concursos d’ensolcar i de productes agrícoles, a més d’esports diversos, el dia 19 més esports amb el sopar esportiu i la Nit d’albaes, el dia 20 MOROS I CRISTIANS i el dia 21 l’HOMENATGE A LA PAELLA.

 

Com sols vaig accedir a l’àlbum d’una dama i vaig digitalitzar solament les fotos de grups i alguna individual n’hi havia poc material disponible. Després, tots els carrets de l’Arxiu de Maiques –quasi 100– eren incompatibles amb el meu escàner de negatius, per la qual cosa material de fa 25 anys tenia poc. Sobre aquelles festes tampoc he vist a l’Arxiu Municipal material en paper dins la col·lecció de què es disposa.

Era més fàcil parlar de les de fa cinquanta anys, ja què sols duraven una setmana. Però, tornant a les de 1996 i malgrat el poc material recopilat  encara m’han quedat tres fotos sense usar que ixen ara. Corresponen als moros i cristians i les paelles que solen tancar “les festes normals” en relació a la reina i la seua cort d’honor formada per 23 senyoretes. Tots/es tenim clar que les d’enguany han segut unes “festes prou especials” dins la pandèmia de Covid 19 que encara ens envolta.

Sobre el tema dels “moros i cristians” he de dir que es repartiren en dos filades amb diferent vestimenta, he sentit que on la llogaren no tenien tanta com perquè  totes pogueren desfilar igual, com haguera segut el més normal. I sobre “les paelles”, supose que el grup que posa ací era el que portava un dels dos fotògrafs, en aquest cas “Carioca”.

I amb això acabe ja el tractament festiu de les commemoracions d’aquelles festes de fa 50 anys i de les de fa 25 a l’espera de fer balanç del treball realitzat i que ja eixirà pròximament per la meua biografia.

Publicat al grup de Facebook “Almussafes segle XX” el dia 19-07-2021.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada