diumenge, 12 de setembre del 2021

CLAVARIS DE 1971

 Els clavaris d’aquell any foren 19 joves nascuts entre 1948 i 1950. Però no foren uns “clavaris normals” com els de qualsevol any, perquè per diferents circumstàncies encara repetirien dos vegades més, en 1973 i 1974.

La història d’aquell grup ja fou inclosa al llibre de festes de 2015 i també apareix alguna cosa al llibre actual, per tant no vaig a comentar més.

He preparat esta breu publicació per tal d’omplir alguns dies, ja que les festes més importants es concentren en sols quatre. Però, no sempre ha segut així, perquè fins l’any de 1959 a les festes de juliol sols es celebraven les festes de la Santíssima Creu i la Divina Aurora a més de la de Sant Isidre Llaurador el dia 18. Fou en 1960 quan les festes que es celebraven a agost, Sant Bertomeu i la Divina Pastora passaren a integrar-se dins la programació de les festes de juliol. Com resulta que les dels Clavaris venien fent-se el dia 17 de juliol, triaren el dia 13 per Sant Bertomeu i el dia 14 per a la Divina Pastora, però deixant-ne la mateixa data del 17 pels “Fadrins”. Així es mantindria fins l’any 1996, en que passaren al dia 15 tal com ja s’ha mantingut els últims vint-i-cinc anys. Aquella reivindicació dels clavaris de 1971 per canviar la festa al dia 15 –encara que la situació era distinta perquè les festes sols duraven una setmana– també costà altres vint-i-cinc anys per ser aconseguida.

Acompanye una composició personal, que sols té d’original el fet d’integrar a tots en una sola imatge –al programa d’aquell any apareixia dividida en dos pàgines– a més de donar-li un poc de color als costats.

Publicat al grup de Facebook “Almussafes segle XX” el dia 07-07-2021.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada