diumenge, 12 de setembre del 2021

15 DE JULIOL DE 1971 - OFRENA DE FLORS

 El llibre de festes de fa 50 anys portava el següent programa:

"DIA 15, JUEVES

Al amanecer y mediodía, volteo general de campanas y disparo de morteretes.

A las 19'30 horas, OFRENDA DE FLORES A LA SANTISIMA CRUZ, PATRONA DE ESTA VILLA, en la que participarán las entidades locales, representadas por bellas y distinguidas señoritas ataviadas con el traje regional, que recorrerá el siguiente itinerario: Desde el Grupo Escolar, por el andén central del Parque Público Municipal, a la calle Santa Ana, plaza del Mercado, Hospital, Plantades, Doctor Bosch Marín, Gibraltar Español, plaza de D. Vicente Blasco Ibáñez, Maestro Medina, Manuel Chaqués, San Vicente, Castillo, La Huerta,  San Cristóbal, Algemesí, Castillo, plaza del Generalísimo, Avda. José Antonio, calle número 7 del Plano, Avda. Paralelo a fachada Ayuntamiento, en donde se efectuará la entrega de flores; finalizada dicha entrega, continuará el desfile por el Paseo del Parque, calle San Roque, Avda. José Antonio, al templo parroquial, donde se ofrecerá a la Patrona de la Villa una cesta de flores del M. I. Ayuntamiento.

 

 

 

Todos estos actos estarán amenizados con fuegos de artificio, banda de trompetas y tambores y banda de música "Lira Almusafense".

A las 23 horas, gran velada de teatro, en el Parque Público Municipal, poniéndose en escena las obras: "CUÑADA VIENE DE CUÑA" (Tejedor) y "COLOMBAIRE DE PROFIT" (Barchino)

Com podeu observar els noms dels carrers encara estan en castellà i també es mantenen els noms del Règim perquè encara passarien uns anys fins que ens arribà la democràcia. Però, el que és clar és que l’OFRENA fou l’acte central del dia.

 

  

 

Acompanye unes fotos del moment procedents d’una clavariessa –Carmen Grau– i una dama – Marisa Girona–. A més aprofite per incloure algunes procedents de negatius de l’Arxiu de Maiques de les signatures 02/159 i  02/160, que m’han resultat més curioses o representatives entre dos carrets, algunes d’elles per les persones que hi apareixen. Podeu identificar-ne les persones que conegueu.

Publicat al grup de Facebook “Almussafes segle XX” el dia 15-07-2021.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada