diumenge, 12 de setembre del 2021

17 DE JULIOL DE 1971 – CLAVARIS DE LA DIVINA AURORA (I)

 El llibre de festes de fa 50 anys portava el següent programa:

«DIA 17, SÁBADO

 Fiesta en honor de la Divina Aurora, patrocinada por los Clavarios.

 A las 6 horas, gran “despertà” con disparo de morteretes y pasacalle por una banda de trompetas y tambores.

A las 8 de la mañana, pasacalle por la banda de música “Lira Almusafense”.

A las 12 horas, solemne Misa cantada, ocupando la sagrada cátedra un elocuente orador.

 

 

 

A las 14 horas, gran “mascletà” a cargo del pirotécnico señor Ausina.

A las 18 horas, gran partido de fútbol, Trofeo Clavarios Divina Aurora, entre los equipos E. D. Almusafes y Algemesí C. F.

A las 21 horas, solemne procesión que finalizará con traca de colores y diversas novedades pirotécnicas.

A las dos de la madrugada, “NIT DE FOC”».

Ja vaig dir l’altre dia que aquest grup de clavaris –en paraules seues: “una quadrilla d’amics– ho fou tres anys: 1971, 1973 i 1974 i sobre aquelles aventures seues n’hi ha algunes coses ja escrites per ells mateixos i publicades.

 

 

Jo acompanye algunes fotos que en un principi em passà Francisco Girona –rebudes d’Andrés Pedrón–, són un parell de fotos que entre ells s’han repartit impreses en paper fotogràfic. Però a més, aprofite per incloure un bon grapat procedents de negatius de l’Arxiu de Maiques de les signatures 02/162 i  02/163, que repleguen els moments previs a l’eixida de les cases d’alguns clavaris sols o junt a familiars, el passeig pel carrer Major –aleshores Avda. José Antonio– en direcció a l’església i ja dins asseguts als bancs. Una pena que el material no estiga complet, doncs de totes les festes de 1971 n’hi havia sols cinc carrets i un era de Benifaió, per tant és possible que a la part de l’Arxiu del fotògraf donada al poble de Benifaió es troben alguns del que ací hi falten. Recercant per l’Arxiu de  Maiques –i malgrat la poca quantitat existent– he trobat algunes “joies fotogràfiques”. De les 62 imatges he seleccionat aproximadament la meitat que dividiré en dues parts corresponent a eixos moments. Si estes fotos no apareixen ara, quan n’hi haurà un altre moment oportú?

He inclòs 7 fotos amb els clavaris asseguts dins els bancs de l’església durant la missa, darrere d’ells es poden localitzar a altres persones d’aquella època. No he identificat els clavaris, entre altres coses per donar opció també a la vostra col·laboració, que l’espere com en ocasions anteriors.

  

 

Si us agrada el treball doneu-li a “me gusta” a la publicació, encara que ho feu a alguna/es foto/s.

Publicat al grup de Facebook “Almussafes segle XX” el dia 17-07-2021.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada